בריאיון שנתן הבוקר (רביעי), אישר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כי הוא קנה את ארבעת המינים לחג בדוכן של חנמאל דורפמן, ראש המטה שלו, וכי אכן לא קיבל קבלה בעבור כך. את הדברים אמר בעקבות הטענות והביקורת לשוק שחור. "אני לא מכיר מוכרי שוק ארבעת המינים שמוציאים קבלות", אמר לסולימאן בתוכנית קלמן-ליברמן בכאן רשת ב'.
"עד כמה שאני יודע, וכולם יודעים, שמי שהולך לדוכנים כאלה לא מקבל חשבונית - ואני גם יודע שחנמאל מדווח מ-א' ועד ת'", המשיך בן גביר. עוד הוא ציין שראש המטה שלו קיבל אישורים לכך ואף דיווח לו אישית. "חנמאל דורפמן עובד 20 שעות ביום, זכיתי בהכי טוב שיש", הוסיף.
כשנשאל האם עבודתו הקשה מצדיקה את העובדה שנתן את הנשק האישי שלו לאזרח עובר אורח שיכל להיות מחבל או עבריין, ענה: "הוא עשה טעות, הוא התלהב. חנמאל יודע מה המדיניות שלי: לשחרר יותר ויותר נשקים לציבור כדי שיגנו על עצמם".
כשנשאל על הביקורת העולמית ועל הבעייתיות ב"מנהג היהודי" לפיו מקובל לירוק על כמרים ומנזרים, טען השר כי המנהג ראוי לגינוי – אך אין לאסור מי שנתפס יורק. "צריך לפעול בדרך חינוכית של הסברה, לא כל דבר זה מאסר בבית מאסר", אמר. "שלא תהיה אי הבנה: אני נגד הדברים האלה, חושב שזה מעשה מכוער ומגעיל. שאלתי את הרב שלי, הרב ליאור, והוא אישר שזה לא ראוי לנהוג כך. הדברים האלה ראויים לגינוי".
עוד טען השר הביטחון לאומי כי חלק מהמלחמה בפשע היא להקל בהוראות הפתיחה באש. לפיו, הפשיעה במגזר היהודי "כמעט נשארה אותו דבר, ללא עלייה משמעותית": "אפשר ללכת ברחוב". הבעייתיות, לפיו, טמונה במשפחות העבריינים ובפושעים פליליים. "יש משפחות שממרות את החיים, זו לא תופעה שהתחילה ב-8 החודשים האחרונים. מדובר בעשרות שנים של הזנחה. המשטרה עושה עכשיו יותר סיכולים, יותר פעולות, עלייה בתפיסות הנשק ויותר חתירה למגע", אמר.
לפיו דבריו, יותר משני שליש מהנרצחים הם עבריינים ממשפחות פשע, ועל כן יש לשנות את נהלי הפתיחה באש. "אני לא מתבייש לומר את זה", הכריז בריאיון. "אני גאה בזה, זה חלק מהשינויים שאני מביא למשרד. אני עושה את זה כדי שלשוטרים שלנו יהיה יותר קל לפגוע במי שמאיים על החיים שלהם".
"מישהו עוד יחשוב שאני רוצה לקחת נשק ולירות באנשים בקפלן - ממש לא, הם גם אחים שלי", אמר. "אנחנו מדברים על זריקת בקבוקי תבערה ואבנים, על מאות ואלפי כלי נשק מכוונים לשוטרים ולחיילים שלנו". בן גביר הוסיף כי זה לא יגביר את התסיסה בחברה הערבית: "חוק הנשק המאפשר להיכנס לבתים בלי צו בית משפט הוא חלק משורת חקיקות ששנים לא עשו, ודווקא השרים הערבים מתנגדים לכך".