היועמ"שית גלי בהרב-מיארה הודיעה אתמול (שלישי) לשרים שלמה קרעי ודודי אמסלם כי היא לא תייצג אותם ותגן עליהם בבג"ץ בהליך פיטורי יו"ר הדואר מישאל וקנין. כמו כן היא הוסיפה כי באופן חריג הם יוכלו לקבל ייצוג באמצעות עורך דין פרטי בהליך.
החלטתה מגיעה על רקע שיחה שניהלה עם השניים במהלכה היא הציגה בפניהם קשיים משפטיים שלפי הגדרתה "משמעותיים" בפיטורי יו"ר הדואר. במהלך הפגישה היא אמרה להם שאם לא ישנו את העמדה שלהם היא תתקשה להגן על הפיטורים בפני בג"ץ.
וקנין הוא אחד המנהלים המצטיינים של החברה הממשלתית: אחרי שנים של הפסדים, 2 מיליארד שקלים רק בשלוש השנים האחרונות, הוא ייעל את החברה והוביל בה מהפכה. למרות זאת, השר קרעי החליט לפטר אותו – אך הפיטורים הוקפאו בשל עתירות שהוגשו לבג"ץ.
מטעמה של היועצת המשפטית לממשלה נמסר כי "ההחלטה להעביר את יו"ר דירקטוריון חברת הדואר מכהונתו בטענה כי 'אינו ממלא את תפקידו כראוי', לוקה בפגמים מהותיים היורדים לשורשו של ההליך".
כמו כן הפעלת סמכות השרים להדחת יו"ר הדירקטוריון "אינה מבוססת על תשתית עובדתית התומכת בהפעלת סמכות חריגה זו". כלומר אין הלימה בין טענות השרים כלפי יו"ר הדירקטוריון לבין התשתית העובדתית עליה ביקשו לבסס את החלטתם - שכן מדובר במנהל שנחשב למצטיין בתחומו.
"בהתאם לכך, הודיעה היועצת המשפטית לממשלה כי ישנה מניעה לקבל את החלטת השרים להעביר מכהונתו את יו"ר דירקטוריון חברת הדואר וככל שיעמדו על ההחלטה לא תוכל להגן על עמדתם במסגרת העתירה התלויה ועומדת בבג"ץ בעניין זה", נמסר מטעמה.
מטעמו של שר התקשורת קרעי נמסר כי הם ימשיכו לפעול "למינוי יו"ר דירקטוריון ראוי לדואר", שלדבריו "יתקן את הכישלון המהדהד באי-פיתוח מנועי צמיחה והפקרת השירות לציבור". קרעי התייחס גם להחלטת היועמ"שית ואמר: "אחריות מגיעה עם סמכות, ומי שחושב שהאחריות היא על נבחרי הציבור אבל הסמכות לא - טועה. אני סמוך ובטוח שעניין זה מובן מאליו לכל בר-דעת".