דוברת הבית הלבן, קארין ז'אן-פייר, התייחסה הלילה (בין רביעי לחמישי) למשבר ביחסים בין הנשיא ביידן לראש הממשלה נתניהו, והשיבה בצורה עקיפה כי "יש בניהם יחסים ארוכי שנים והם מנהלים שיחות כנות". זאת, לאחר שהדגישה שהיא "לא תיכנס לכל הפרטים על הקשר ביניהם". היא אף הזכירה את השיחה בין שני המנהיגים בשבוע שעבר ושיתפה: "הם שוחחו על האינטרסים המשותפים והחששות".
.@JamesRosenTV: Does @POTUS Prime Minister @Netanyahu?@PressSec: "They have a long-standing relationship...I'm not going to get into specifics." @JamesRosenTV: "The record will reflect that you were unwilling to say that the President trusts Prime Minister Netanyahu." pic.twitter.com/PEERFoDbJX
— Logan Ratick (@Logan_Ratick) July 25, 2023
ז'אן פייר בחרה להתייחס גם לרפורמה המשפטית - ולמחאה ברחובות. לדבריה, "הוויכוח על הרפורמה הוא חלק מדמוקרטיה בריאה". היא חזרה והדגישה שהקשר בין ארצות הברית לישראל "מבוסס על ערכים דמוקרטיים", וקראה לרשויות בישראל "לכבד את זכות ההפגנה".
המשבר בין ביידן לנתניהו - סיקור N12
- חקיקת המהפכה המשפטית - והתגובה של ביידן
- "ביידן מתייחס לישראל גרוע יותר מאשר לאיראן"
- נתניהו הולך נגד הדבר הכי חשוב לממשל ביידן | פרשנות
- ניידס: "ביידן מנסה לעצור את ישראל מלרדת מהפסים"
ההתייחסות הלילה למתרחש בישראל - היא השנייה השבוע בבית הלבן. ביום שני לאחר אישור ביטול עילת הסבירות, בבית הלבן הבהירו את עמדתם על המשך החקיקה: "כחבר אמת של ישראל, הנשיא ביידן הביע באופן פרטי וגם פומבי את השקפותיו ששינויים מרחיקי לכת בדמוקרטיה צריכים להיעשות בהסכמה הרחבה ביותר".
עוד הוסיפו בבית הלבן: "זה מצער שההצבעה היום עברה ברוב קטן. אנחנו מבינים שהמגעים ימשכו בימים ובשבועות הקרובים לגבי הצעדים הבאים וארצות הברית תמשיך לתמוך במאמציו של הנשיא הרצוג ומנהיגים אחרים כשהם מנסים להגיע להסכמות פוליטיות רחבות".
בשבוע שעבר נתניהו שוחח בטלפון עם ביידן - לאחר ארבעה חודשי נתק. לפי ההודעה הישראלית, השניים דנו במאבק בפרויקט הגרעין האיראני ובשלוחותיה של איראן במזרח התיכון. בנוסף, שוחחו על הרחבת מעגל השלום האזורי ועל המשך המאמצים לרגיעה ויציבות ביהודה ושומרון. בבית הלבן הבהירו כי החששות מהרפורמה לא נעלמו או קטנו, וכי הנשיא האמריקני ביטא אותם במלואם, "כפי שאומרים בין חברים".
נזכיר כי עד כה נתניהו לא הוזמן לביקור רשמי בבית הלבן, על רקע המשבר ביחסים בינו לבין ביידן - וסירובו של הנשיא להזמינו בעקבות קידום חקיקת הרפורמה. בחודש מרץ האחרון ביידן אמר בתדרוך לכתבים, מול המצלמות, כי "נתניהו לא יוזמן לביקור בקרוב".