רגע לפני הדיון בבג"ץ הסבירות, המחנה הממלכתי של בני גנץ רושם הובלה על הליכוד של בנימין נתניהו – כך מגלה סקר מנדטים חדש שפורסם אמש (ראשון) ב"המהדורה המרכזית". לפי הסקר שערך מנו גבע ממכון מדגם בשיתוף איי-פאנל, אילו הבחירות היו נערכות היום, הקואליציה הנוכחית הייתה זוכה ב-52 מנדטים בעוד האופוזיציה הייתה מקבלת 63 מנדטים. נתניהו מוביל על יאיר לפיד בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, אך מפגר מאחורי גנץ. הנתונים המלאים.
שאלנו את הציבור, אם הבחירות היו מתקיימות היום, למי היית מצביע – ואלה התוצאות: המחנה הממלכתי בעלייה של מנדט אחד לעומת הסקר הקודם עם 29 מנדטים, הליכוד נותר יציב על 26 ויש עתיד יורדת בשני מנדטים ל-18. ש"ס יציבה עם 10 מנדטים, הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר עם 9, יהדות התורה עם 7 וישראל ביתנו עם 6 מנדטים. חד"ש-תע"ל, מרצ ורע"ם עם 5 מנדטים כל אחת. מתחת לאחוז החסימה העבודה (2.8%) ובל"ד (1.7%).
באשר לחלוקה לגושים – הקואליציה הנוכחית עם 52 מנדטים, האופוזיציה עם 63 ובאמצע חד"ש-תע"ל עם 5 מנדטים.
שאלנו גם על התאמה לראשות ממשלה. בקרב בין לפיד לנתניהו על ראשות הממשלה, לפיד מקבל 28% ונתניהו מולו מוביל בפער גדול עם 39%. מול גנץ התמונה מתהפכת – נתניהו עם 36% וגנץ מוביל עם 39%.
תוצאות הסקר מלמדות כי הקואליציה הנוכחית לא מתאוששת מהמפלה בסקרים, גם מכיוון שהדיבורים על פשרה בעניין החקיקה המשפטית לא מתורגמים למעשה, וגם בשל מורת הרוח מתפקודה הכללי.
הנתונים מוכיחים גם כי גנץ פעל נכון מבחינתו כשהתחיל לדון בפשרה ולא דחה אותה על הסף, בניגוד ללפיד. גנץ לא סוטה מהדרך הזאת של המילים "הידברות" ו-"משא ומתן". שוב רואים שברגע שקיימת תחושה שאין מגעים בין הצדדים ושיח לוחמני, הוא עוקף את נתניהו גם באחוזי ההתאמה לראשות הממשלה.
מה יקרה אם בבחירות תרוץ מפלגת מחאה?
שאלנו גם למי הייתם מצביעים אם מפלגה בראשות אנשי המחאה הייתה רצה בבחירות. במצב הזה הליכוד שומר על כוחו עם 26 מנדטים, גנץ יורד בשלושה מנדטים ל-26 וכך גם לפיד שיורד ל-15. מפלגת המחאה מקבלת 8 מנדטים, יותר מישראל ביתנו ומרצ שבמצב כזה יורדות ל-5 ו-4 בהתאמה.
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 10/9/2023
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 505
טעות הדגימה המירבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני