יעקב מרגי, שר הרווחה התייחס היום (חמישי) לנושא אפליית האימוץ שיש כיום כלפי זוגות חד-מיניים. במהלך עתירה לבג"ץ שנערכה בנושא הודיע השר כי הוא "מתנגד לכל פשרה שמאפשרת מסירת ילדים לזוגות חד-מיניים" כיוון שאימוץ שכזה מוסיף מורכבות לחייו של הילד.
המדינה הגישה עתירה לבג"ץ במטרה לתקן ולהסדיר את נושא האימוץ בישראל. המצב כיום הוא שישנה אפליה כלפי זוגות להט"ב בנושא - ובשל לשון החוק שדורשת זוג המורכב מגבר ואישה - הם לא יכולים לאמץ.
שר הרווחה הביע התנגדות לתיקון החוק ושר המשפטים העריך כי "אין היתכנות פוליטית לתיקון החוק". שר הרווחה כתב כי הוא מתנגד לכך מטעמים של "טובת הילד". "ילד שנמסר לאימוץ נושא על גבו מורכבויות וקשיים, הן מעצם היותו ילד מאומץ והן נוכח נסיבות חייו שהביאו לאימוץ - מסגרת משפחתית חד-מינית מוסיפה מורכבות נוספת", טען שר הרווחה.
העותרים פנו וטענו כי למרות דברים אלו, קיים בסיס למתן פרשנות על ידי בג"ץ שלפיה המונח שקיים היום בחוק אימוץ ילדים "איש ואשתו יחד", יכול לכלול גם זוגות חד-מיניים. גלי בהרב-מיארה מסרה היום לבית המשפט את עמדת המדינה, כי למרות ההתנגדויות המדינה קיבלה את עמדת העותרים לפיה כבר עתה ניתן לתקן אפליה ללא צורך בתיקון חקיקה.
"על אף שמדובר במהלך מורכב שאינו חף מקשיים, קיים עוגן משפטי אפשרי לפרשנות מרחיבה של סעיף 3 לחוק האימוץ", הסבירה בהרב-מיארה בתשובת המדינה."עוגן משפטי זה יוכל לאפשר גם אימוץ של בני זוג מאותו המין כזוג, וזאת בהמשך לפרשנות שננקטה בשנת 2008 שאפשרה אימוץ של בני זוג מאותו המין כיחידים, ובהמשך לפרשנות שניתנה לסעיף בשנת 2017 ככזו המאפשרת אימוץ על ידי ידועים בציבור".
ד"ר רועי צוקר, יו"ר החברה לרפואת להט"ב בהסתדרות הרפואית: "מה עוד נשאר לומר? מה זה משנה אם ההורים הם אלכוהוליסטים, מתעללים, לא כשירים, ללא יכולות כלכליות - העיקר העיקר שיהיו אבא ואימא. יבוא כבוד הרב מרגי ויראה לי מחקר כלשהו שמראה שהורים הטרוסקסואלים באשר הם הטרוסקסואלים יותר טובים מאבא ואבא או אימא ואימא. אתם שואלים למה צריך את בג"ץ? בושה".
יו"ר האגודה למען הלהט"ב הילה פאר: "אין דוגמא מובהקת יותר לחשיבותו של ביהמ"ש עצמאי שיגן על זכויות הקהילה הגאה. מול העמדה המבישה וההומופובית של שר הרווחה, אנחנו שוב רואים כי רק בג"ץ יכול לפעול למען שוויון זכויות. בזמן שהממשלה אומרת בגלוי שהיא מונעת מאתנו זכויות בסיסיות, אנחנו מצפים מבג"ץ לבטל את האפליה הזו אחת ולתמיד - כפי שהבטיחה שהמדינה כבר לפני 6 שנים ולא קיימה".
עו"ד ריקי שפירא רוזנברג מהמרכז הרפורמי לדת ומדינה: "אנו מברכות על עמדת המדינה שמבהירה את הצורך התיקון האפליה על מנת לפעול לאימוץ ילדים בהתאם לטובת הילד, ללא קשר לנטייה המינית של ההורים המאמצים. אנו מקוות שבית המשפט יאמץ עמדה זו המשותפת לעותרים ולמדינה, שכן לא ניתן עוד להשלים עם אפליה כה קשה וארוכת שנים של זוגות להט"ב הפוגעת אנושות בזכותן להורות ולמשפחה".
מארגון ״משפחתי - ילדי משפחות הלהטב״ק נמסר: ״כילדי משפחות להטבפא״קיות אשר גדלו כל חייהם עם שני אבות, שתי אמהות ועוד, הצטערנו לשמוע את עמדת שר הרווחה אשר מתעלם ממחקרים רבים בהם הוכח כי חברי הקהילה הגאה מהווים הורים מעולים לילדיהם, וילדיהם מפותחים חברתית ורגשית אף מעל לממוצע. בעוד השר מדבר על טובת הילד והילדה הגדלים במשפחות כמו שלנו, אנחנו כאן להגיד - דבריך לא מבוססים, אנחנו גאים בתא המשפחתי שלנו. אנחנו מזמינים את השר להכיר אותנו ואת משפחותינו, ולשמוע את קול הילדים עליהם הוא מדבר״.