סוף למאבק שהפך לסמל המתנחלים? לאחר שפלסטינים עתרו לבג"ץ נגד המאחז חומש שהוקם מחדש בחודש מאי החליטו השופטים הערב (רביעי) למחוק את העתירה. המשמעות היא שהישיבה תישאר במקומה, ומבחינת בית המשפט מדובר במיצוי הדיון בנושא.
בפסק הדין נכתב: "לא נעלמו מעינינו טענות העותרים המתייחסות לחוקיות מצב הדברים החדש, שהוא פועל יוצא של העתקת מקומה של הישיבה לאדמות מדינה, אולם אלה חורגות מהעתירה במתכונתה הנוכחית". עוד כתבו השופטים כי "טענות אלה שמורות לעותרים בהליך מתאים, וגם טענות המשיבים שמורות להם". שופטי בג"ץ הורו על מחיקת העתירה, "לאחר שמוצתה במתכונתה הנוכחית".
תלמידי הישיבה הקימו באישון לילה בסוף מאי האחרון את הישיבה במקומה הקבוע על אדמות המדינה, ביישוב שפונה ב-2005. זאת, כחודשיים לאחר ביטול חוק ההתנתקות במליאת הכנסת. הישיבה, שנגדה עתרו כעת, לא קיבלה את האישורים הנדרשים מהמנהל האזרחי, כפי שנדרש בחוק.
התגובות בימין לא איחרו להגיע. יו"ר מועצת שומרון יוסי דגן כתב: "סוף הצדק להופיע. כשהממשלה מביאה אמירה ברורה - זה קורה. העתירה ההזויה של השמאל הקיצוני נגד חומש הושלכה לפח האשפה של ההיסטוריה, העתיד הוא של חזרה ובנייה מחדש של ישובי צפון השומרון".
מישיבת חומש נמסר: "הישיבה תפרח, והאור ימשיך להאיר בכל צפון השומרון. הכדור עובר היום לממשלת ישראל להשלים את המהלך שהבטיחה - הסדרת חומש".
בצד השני הביעו את מורת רוחם מההחלטה. ארגון יש דין כתב בתגובה: "בעוד ברחבי ישראל נלחמים להגן על בג"ץ כסמל הדמוקרטיה, הוכיחו היום השופטים שעבור הפלסטינים בגדה המערבית אין מגן ואין חוק. ההחלטה המבישה של שופטי העליון היא עדות נוספת לשלטון האפרטהייד שמתקבע בשטחים והופך לנורמה באישור בג"ץ".