השר דודי אמסלם הבהיר הערב (שבת) ב"פגוש את העיתונות" כי אם הדבר היה תלוי בו – היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה לא הייתה נשארת בתפקידה עוד מרגע הקמת הממשלה הנוכחית. "היא לא ראויה לתפקיד והיא אף פעם לא הייתה", תקף. "אני חושב שאם היה לה קצת כבוד עצמי, היא הייתה שמה את המפתחות והולכת".
אמסלם, שמכהן בשלושה תפקידים שונים, בהם שר במשרד המשפטים, שר לשיתוף פעולה אזורי והשר המקשר בין הממשלה לכנסת, הסביר מדוע לדעתו חוק היועמ"שים הוא הכרחי: "אני מאמין שהעם בחר את הממשלה כדי למשול ולהנהיג, דבר שלא קורה כבר 75 שנה. בליכוד אנחנו לא מצליחים למנות פקיד ולא יכולים לייצר החלטה. אני במשך 3 חודשים וחצי מנסה למנות מנכ"ל, אך מר גיל לימון לא נותן לי".
"מאז קום המדינה ועד היום הימין לא שולט בכלל", אמר אמסלם כשנשאל אם בכוונתו להפוך את ממשלת ישראל למרכז מינויים של מרכז הליכוד. "אין פקידים כמעט שיש להם עמדות ימניות, אין ליכודניקים. יותר מחצי העם הוא ליכודניק".
"המינוי של מנדלבליט היה תקלה חמורה", הוסיף אמסלם. "חלק גדול מהטעויות הקריטיות שאתה עושה זה דווקא מהאנשים שאתה ממנה, שקרובים אליך, והם מתהפכים עליך. זה הסיפור".
"היועץ המשפטי הקודם ויינשטיין כתב מסמך ובו ציין שמנדלבליט עבר עבירה פלילית והוא לא ראוי לתפקיד ברמה המקצועית", אמר. "אבל את המנכ"ל שלי סוויסה הם מעכבים בגלל איזו ועדת משמעת לפני 40 שנה ואת מנדלבליט מעבירים כי הוא חלק 'מהקבוצה'".
הפיצוץ בין השר למנהלת רשות החברות: "הרסה את רשות החברות"
במכתבה, מנהלת רשות החברות מיכל רוזנבוים, קבעה בין היתר כי היו ניסיונות להדיח את מנכ"ל הרכבת בניגוד לנהלים ושנעשה ניסיון לשכתב מכרז על יועמ"ש נתיבי ישראל. "כל זה היה לפני שנכנסתי לתפקיד, אני עוסק בתפקיד רק חודש וחצי ולא התערבתי בשום דבר", הגיב השר. "היו לי איתה רק שתי פגישות. לא הכרתי אותה".
"אני הרבה פעמים לא מכיר אנשים ומנסה לקדם את המינוי שלהם על סמך המלצות של אחרים", ציין אמסלם כשנשאל מדוע רצה למנות אותה אם הם לא מכירים כלל. "עד לפני חודש וחצי היא הייתה מאכרית, כבר חודש וחצי היא שומרת סף. שומרת על סף הבית שלה שלא ייצאו כל הדברים שהיא עשתה שם. ביקשתי שיבדקו את האינפורמציה. היא לא מקצועית, היא הרסה את רשות החברות ולא אני מיניתי אותה".
בתגובה לדבריו של השר אמסלם, מסרו ברשות החברות ל-N12: "מנהלת רשות החברות הממשלתיות היא שומרת הסף האחראית לשמירה על הקופה הציבורית ועל האינטרס הציבורי בכמאה חברות ממשלתיות. מנהלת הרשות עומדת איתנה על משמרתה, גם אל מול דרישות המופנות אליה לקבל החלטות הנוגדות את כללי המנהל הציבורי התקין".
עוד מסרו, כי "רק לאחר שמנעה השתלטות פוליטית ברכבת ישראל, בדואר ישראל, בנתיבי ישראל ועל נבחרת הדירקטורים, נפתח נגדה קמפיין מתוזמר היטב המיועד לפנות את הדרך ולסלק ממנה את מנהלת הרשות. קמפיין זה הכולל טענות שקריות, מופרכות וחסרות יסוד לחלוטין, הוא חלק משיטה המופעלת נגד כל שומר סף או פקיד ציבור המתעקש לבצע מלאכתו באופן מקצועי, ענייני וללא התערבות פוליטית. כך פעלה השיטה מול מנכ״ל רכבת ישראל, כך היא הופעלה מול יו״ר דואר ישראל, וכך כעת, מול מנהלת רשות החברות הממשלתיות. מנהלת הרשות לא תירתע, לא תסטה מהדרך ולא תפנה אותה לטובת מי שלוטשים עיניים ל"מאגר הג'ובים" ולקופה הציבורית".
המחאה נגד המהפכה המשפטית
"במדינת ישראל כבר 6 חודשים יש הפרות סדר המוניות, אין דבר כזה בעולם", תקף אמסלם. "יש פה כאוס. מפקד משטרת תל אביב מחליט לא לטפל בזה. אין מודיעין, אין מעצרים בלילות, אין חקירות של אהרן ברק ואהוד ברק. כואב לכם? תפגינו. כמו שהפגינו עד היום במדינת ישראל. אבל למה הפרות סדר? זו הפקרות".
"תפקיד השר זה להתוות מדיניות ולפקח שיש סדר במדינה", הוסיף. "אין שלום בהפרות סדר. יש פה אנרכיה, יש פה קריאת תיגר על שלטון החוק ולכן צריך לפזר את המפגינים".
לטענתו של אמסלם יש לעצור בדחיפות את ראשי המחאה. "אהוד ברק להערכתי, מזמן כבר היה צריך להיות בחדרי החקירות", הוסיף. "אין אדם במדינה שלא חושב ככה, כולל הוא עצמו. אבל הוא יודע שאף אחד לא יעשה לו את זה בגלל שהוא מעל החוק".
"זה לא קשור להכשרה, כמו שאת לפיד לא הכשירו להיות ראש ממשלה"
על כך שמונה על ידי ראש הממשלה נתניהו לאחראי על הועדה לאנרגיה אטומית ונשאל מה מכשיר אותו לתפקיד הוא ענה: "זה לא קשור להכשרה, כמו שאת לפיד לא הכשירו להיות ראש ממשלה ואת בנט לא הכשירו להיות שר ביטחון, אני לא פחות מוכשר מהם".
"כל דבר בישראל, ברמת הניהול, צריך הרבה שכל ישר, לימוד והרבה התמדה", ציין. "לא צריך את איינשטיין. כפי שיש שר בריאות שאינו מוכשר לבריאות – האמן לי שאני משקיע את הזמן בלמידה".