המחאה נגד המהפכה הגיעה לוול סטריט: יזמי היי טק ישראליים שפתחו אתמול (רביעי) את המסחר בבורסה של ניו יורק, לבשו חולצות מחאה ועליהן הכיתוב באנגלית: "הצילו את הדמוקרטיה שלנו". הבורסה המקומית הקדישה את פתיחת מסחר והצלצול המסורתי בפעמון להיי טק הישראלי, ביוזמת ארגון Israeli mapped in NY שממפה את פעילות חברות הטק הישראליות בעיר.
כאות מחאה ועל רקע החשש מהפגיעה הכלכלית והאזהרה של סוכנויות דירוג האשראי, החליטו היזמים כי ילבשו חולצות לאות הזדהות עם המחאה. חלקם סיפרו שכבר עכשיו ניתן לראות את ההשלכות של החקיקה, עם יותר חברות שמעוניינות להעביר פעילות מעבר לים ועובדים שמחפשים רילוקיישן.
גיא פרנקלין, מייסד Israeli mapped in NY לחדשות 12: "בגלל שבישראל יש סיכונים עקב המצב - החברות הישראליות ממשיכות להגיע בכל הכוח לניו יורק". פרנקלין הוסיף ואמר כי מדובר על מספרים גדולים ועל קצב מהיר שהוא לא זוכר שראה מאז שעבר בעצמו לעיר: "בגלל החשש של המשקיעים, החברות מעדיפות להתרחב לחו"ל ולהתרחב כאן. מעל 400 סטארטאפים נמצאים פה והמספר רק עולה. חברות רוצות להוריד את הסיכון שלהן ולכן מעדיפות להיות פה" .
אחד מהיזמים שהשתתפו במחאה הוא אלון ג׳קסון, מנכל אסטריקס שמתגורר בניו יורק: "חצי מהייצוא הישראלי מבוסס על היי טק וזה לא רק המפתחים הרי, זה אנשי שיווק ואופרציה ונדל"ן". לשאלה אם רואים כבר את ההשלכות הוא ענה: "אנשים מדברים על זה, מנסים את האופציות גם אם לא בפועל, יש כבר תכניות שמתבשלות, הרבה עובדים בהיי טק נפגעים מנטלית. ומהחשש מה יקרה אם קרנות יפסיקו להשקיע. לקח עשורים רבים לבנות את הענף הזה שמושתת על ערכים ואמון ואם זה ייפגע יקח שנים ארוכות לשקם את האמון הזה".
ג׳קסון הסביר מדוע הוא וחבריו בחרו לעמוד בזמן הצלצול בפעמון עם חולצות מחאה: "זו במה מרכזית שכל העולם יראה ויבין ואת הפוטנציאל לאן דברים הולכים. זה לא רק סימבולי, אנחנו יזמים שגייסו לא מעט כסף מקרנות זרות, בעיקר מכאן, החשש האמיתי הוא איך הדבר הזה יראה קדימה . החשש בשיח כל הזמן וזה מדאיג".
יותם שגב מנכ"ל סיירה הוסיף: "החשש שלנו זה שהלימת הערכים בין ישראל לעולם המערבי הולך ומתרחק. כדי לפעול בשווקים האלה ולבנות חברות מצליחות אנחנו צריכים שהאמריקנים והאירופים יראו בנו שותפים לדרך. הצעדים שהממשלה מקדמת לאחרונה מרחיקים אותנו משם, מרחיקים את הלקוחות שלנו מאיתנו ואת המשקיעים. הדבר הזה מקשה על כל אחד מהיזמים שמובילות חברות בשווקים האלה להצליח ולהביא פרנסה ושגשוג לישראל".