הפגישה בין נשיא ארה"ב ביידן לראש הממשלה נתניהו עסקה בעיקר בשלום ובאפשרות לנורמליזציה עם סעודיה, כך מסר הערב (רביעי) גורם מדיני. בפגישה, שארכה כשעה, עלה גם הנושא של המהפכה המשפטית בישראל והניסיון למנוע מאיראן נשק גרעיני. לדברי הגורם, הפגישה הייתה "ידידותית, חמה וחברית בין אנשים שמכירים 42 שנים" וכן שהוזכרה גם פגישה בין השניים בבית הלבן.
לפי הגורם המדיני, "הפגישה לא עסקה באם לקדם נורמליזציה עם סעודיה, אלא איך לקדם". הוא הוסיף כי השניים "נכנסו לפרטים" על אודות הנושא ודנו ב"הרבה מעשים" כדי לקדם זאת: "יש זהות מוחלטת בין העמדות של ישראל וארה"ב בנושא הגרעין האזרחי והעשרתו על אדמת סעודיה". באשר לוויתורים שיידרשו לו הנורמליזציה תצא אל הפועל השיב הגורם המדיני: "דנו על כל הנושאים". גם על הפלסטינים ציין כי הם צריכים להיות חלק מהתהליך אבל לא לתת להם וטו".
ביקור רה"מ נתניהו בארה"ב - סיקור N12
- הח"כים שהזהירו את רה"מ לפני הפגישה עם ביידן
- "ההצעה המקורית - קיצונית": נתניהו נפגש עם המיליארדר אילון מאסק
- רה"מ נתניהו נועד לראשונה עם נשיא טורקיה ארדואן
"יש אינטרס משולש לנסות ולהגיע להסכם הזה", אמר הגורם. "זה לא מובטח, אבל יש הבשלה היסטורית, ויש סיכוי טוב של יותר מ-50%"
לדברי הגורם, "ראש הממשלה נתניהו לא מתכנן לבצע שינוי בהרכב הממשלה במקרה שיושג הסכם שלום עם סעודיה". עוד הוא ציין כי אם יהיו גורמים שירצו להצטרף לממשלה על בסיס קווי היסוד הנוכחיים שלה הם - מוזמנים לעשות זאת. "אבל זה לא יהיה על חשבון אף אחד", אמר הגורם המדיני.
באשר למהפכה המשפטית וההפגנות, הגורם ציין כי ביידן שאל מה קרה אך לא חיווה את דעתו וכן שזה לא היה הנושא העיקרי. נתניהו טען בפני ביידן כי הכיוון שלו הוא "להגיע לקונצנזוס עם חלקים מהאופוזיציה ועם הציבור".
הגורם המדיני התייחס גם לפגישה של נתניהו עם המיליארדר אילון מאסק וסיפר כי הוא "מוכן לבדוק השקעות בישראל". לדבריו, "זו בשורה למדינה" וכי הוא מניח שמאסק ישלח את אנשיו בקרוב לארץ.
באשר לפגישה עם ארדואן ציין הגורם כי נקבעו ביקורים הדדיים של המנהיגים בטורקיה ובישראל וכי הנושא המרכזי היה "חוזק היחסים בין המדינות ונושא האנרגיה, שכן זה הדבר המרכזי שמעניין את ארדואן". לדבריו, "הצינור הטורקי זה משהו שנבחן".
הגורם סיפר גם על פגישת נתניהו וזלנסקי ואמר כי השניים שוחחו על "המשך הסיוע בהגנה האזרחית" וכי כלל השיקולים של ישראל הוצגו בפגישה "בלי למרוח". לדבריו, "העובדה שיש כנות עוזרת מאוד ולא מנסים למכור מה שלא ניתן".
באשר לביטול הצורך בוויזה בעת ביקורי ישראלים בארה"ב ציין הגורם המדיני כי ב-28 בספטמבר תתקבל החלטה של השר להגנת המולדת והיא תתקבל על דעת שר החוץ בלינקן.
הבית הלבן מאשר: נתניהו הוזמן לבית הלבן בסוף השנה
בהודעה רשמית של הבית הלבן נמסר כי ביידן "אישר מחדש את הקשר הבלתי ניתן להפסקה" בין שתי המדינות, שמבוסס על מצע הערכים הדמוקרטיים המשותפים, ועל המחויבות של ארצות הברית לביטחון ישראל.
במהלך הפגישה חזרו ביידן ונתניהו על מחויבותם להבטיח שאיראן לעולם לא תרכוש נשק גרעיני, וכן שיתוף פעולה הדוק מתמשך בין ישראל לארה"ב כדי להתמודד עם האיומים הנשקפים מאיראן ושלוחותיה, כך לשון ההודעה.
עוד נמסר כי ביחס למתיחות בין ישראל לגדה המערבית, הדגיש הנשיא את הצורך "לנקוט בצעדים מידיים לשיפור המצב הביטחוני והכלכלי, שמירה על האפשרות לפתרון שתי המדינות וקידום שלום צודק ומתמשך בין ישראלים לפלסטינים". לשם כך קרא ביידן לכל הצדדים למלא את התחייבויותיהם שניתנו במהלך הפגישות שהתקיימו השנה בעקבה, ירדן, שארם א-שייח' ומצרים, "כדי להימנע מצעדים חד-צדדיים נוספים".
ביידן גם הדגיש במהלך הפגישה את דאגתו בנוגע למהפכה המשפטית בישראל - "בהיעדר הסכמה רחבה ככל האפשר". לבסוף, נמסר באופן רשמי כי הנשיא הזמין את ראש הממשלה נתניהו לוושינגטון לפני סוף השנה כדי להמשיך בשיתוף פעולה ישיר במגוון רחב של נושאים.