צעדת המחאה של המפגינים נגד המהפכה המשפטית נמשכת היום (שבת) עם המוני המפגינים שעושים את דרכם לירושלים. לאחר שיצאו אתמול מקיבוץ נחשון לכיוון הבירה, המוחים הגיעו בשעות אחר הצוהריים לחניון קק"ל, סמוך למושב שורש, וקיימו קבלת שבת משותפת.
נכון לשעה זו, הצועדים הגיעו לאזור מחלף מוצא, שם צפויים מוחים נוספים להצטרף לצעדה. כעת הם מתכנסים וב-17:00 ימשיכו את דרכם לכיוון הכנסת.
חברי פורום העסקים הודיעו כי יצטרפו ל"צעדת הדמוקרטיה". "קוראים לראש הממשלה וממשלת ישראל, רגע לפני שיהיה מאוחר מדי: עצרו את החקיקה החד צדדית וחזרו להידברות", מסרו.
פרופ' גליה צבר, מאוניברסיטת תל אביב, הצטרפה הבוקר לצעדת המחאה וסיפרה בדמעות ל-N12: "זה מרגש ברמות, אני מתקשה לדבר מרוב דמעות". פרופ' צבר הוסיפה: "אנחנו צועדים בחום הכבד, למען הפרדת הרשויות ומניעת הצטברות הכוח אצל אדם אחד או רשות אחת. אנשים מכל הארץ, נכים, הורים עם ילדים ואנשים שחצו את גיל ה-80".
איל פידל, סטודנט לגאוגרפיה ולימודים ספרדיים ולטינו-אמריקניים ופעיל מחאת הסטודנטיות והסטודנטים, סיפר ל-N12: "יש כאן מספר בלתי נתפס של אנשים. אנחנו לא מתייאשים ונגיע עד לכנסת. יש תחושה של תקווה, כמו ביום אחרי גלנט, וזה למרות החום הכבד".
שופטת המחוזי בדימוס סביונה רוטלוי, העבירה בקבוצת תפוצה של שופטים בדימוס קריאה להגיע ולקחת חלק בצעדת המחאה. "בתחושה כבדה של הרס ה'מבצר' של מערכת בתי המשפט, החלטנו קבוצה של שופטות ושופטים בדימוס להשתתף בסיום הצעדה", כתבה רוטלוי.
"אין צורך לקיים כאן דיון על כך, מי שמתאים לו שיצטרף", חתמה את מכתבה. "מקווה לראות רבים ורבות מכם כדי לתמוך בעצמאות מערכת המשפט ולמנוע את ההרס שלה".
בשעות הערב מתוכננים הצועדים להגיע לאזור הכנסת, שם תתקיים הפגנה נגד קידום החקיקה המשפטית. לאחר מכן, צפויים המוחים להקים "עיר אוהלים" בגן סאקר בעיר ולהעביר שם את הלילה, לקראת ההצבעות על הצעת החוק לביטול עילת הסבירות המתוכננות בתחילת השבוע.
בעקבות מחאות ותהלוכות שצפויות להתקיים הערב בירושלים, צפויים שינויים בהסדרי התנועה. מהמשטרה נמסר כי החל משעות הערב יחסמו לתנועה, בהתאם לצורך ולסירוגין, הרחובות הרצל, רבין, זוסמן, בן צבי, רמב"ן, הנשיא, עזה, וארלוזורוב. כמו כן, בשעות הערב ציר הכניסה לירושלים לכיוון גשר המיתרים יחסם באופן חלקי עקב תהלוכה במקום.
התפתחות דרמטית: בעקבות מכתב הטייסים, גלנט פועל לדחות את החקיקה כדי להגיע לפשרה
שר הביטחון גלנט, ששתק בסיבוב הנוכחי, קורא כעת לדחות את ההצבעה בכנסת על ביטול עילת הסבירות, כך פרסמנו ב"אולפן שישי". "המצב מדאיג מאוד, יש לדחות את החקיקה", אמר בעקבות הודעתם של מאות טייסים ואנשי צוות בחיל האוויר על הפסקת התנדבותם. מאוחר יותר, גלנט הדגיש בהודעה שפרסמה לשכתו: "פועל בכל הדרכים להביא להסכמה רחבה ולמנוע פגיעה בביטחון".
אתמול, אנשי פורום העסקים התכנסו, זה היום השני, במאהל המחאה מול הכנסת והתריעו מפני הסכנה שנשקפת לכלכלת ישראל כתוצאה מהתקדמות החקיקה המשפטית. מנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן אמר כי "הסכמות שידרשו שינוי בעתיד ניתנות תמיד לתיקון, אך נזקים שייגרמו בשל אי הסכמות אינם ניתנים לתיקון".
מנכ"ל הפועלים דוב קוטלר קבע כי "זוהי שעה גורלית לכלכלה הישראלית. חברי הפורום מגיעים מכל גווני הקשת הפוליטית, בעלי המניות של הבנקים הם הציבור הישראלי כולו. אנו קוראים מפה למנהיגים - תשבו, תדברו". עוד הוסיף קוטלר כי חברי הממשלה "חייבים לשים את האגו בצד, אין מנצחים ואין מפסידים".