שופטי בג"ץ דחו הערב (ראשון) את העתירה שהגישה תנועת רגבים לפינוי המאחז הבלתי חוקי ח'אן אל-אחמר. השופטים ציינו בפסק הדין כי נימוקי ביטחון ונימוקים הקשורים ליחסי החוץ של ישראל מצדיקים את עמדת המדינה, לפיה אין לפנות את המאחז בעת הזו. ההחלטה על ההריסה במקום תישאר בידי הדרג המדיני. ברגבים תקפו: "התקפלות המדינה בפני לחץ בין-לאומי מובילה אותנו לסף אנרכיה".
שופטי בג"ץ קיבלו את עמדת המדינה, שהייתה חסויה בחלקה, והציגה תמונה לפיה פינוי המאחז עלול לפגוע בביטחון המדינה או ביחסי החוץ שלה. הממשלה טענה כי לא הושגה "שעת כושר" לביצוע המהלך. שופטי בג"ץ הסבירו כי הקשו על נציגי המדינה והשתכנעו בעמדתם. "אחרי שקראנו את מה שקראנו, ושאלנו את מה ששאלנו, נחה דעתנו כי הטעמים האלה מצדיקים את הטענות באשר לפינוי המאחז", נכתב.
מאחז ח'אן אל-אחמר - סיקור N12:
- ההבטחות, הדחיות - והמבחן של ממשלת הימין: הקרב על השטח שבין ירושלים לים המלח
- הדיון בבג"ץ על פינוי ח'אן אל-אחמר
- המבחן הבא של הממשלה: ההכרעה על פינוי חאן אל אחמר
שופט בית המשפט העליון, נעם סולברג, קרא לתושבי ח'אן אל-אחמר לאמץ את פתרון המגורים החלופי שהוצע להם. "המדינה נאותה לגלות התחשבות, גמישות, אף רוחב-לב; תושבי המקום, לעומת זאת, היקשו את עורפם", כתב השופט. "תוקף ההצעה שניתנה להם תפוג ביום מן הימים, ולא תעמוד לעד", ציין.
תנועת רגבים, שעתרה לבג"ץ בדרישה לפנות את המאחז, ביקרה את החלטת השופטים: "בעתירות אחרות בהן המדינה טענה כי ישנם 'שיקולים מדיניים', כמו בעמונה, בנתיב האבות ובמגרון, בג"ץ סירב לקבל את אותה הטענה. גם התקפלות המדינה בפני לחץ בין-לאומי מובילה אותנו לסף אנרכיה". ברגבים הוסיפו: "ברוח ימים אלו - המילה המתאימה ביותר היא 'בושה!'".
העתירה לפינוי המאחז, הוגשה על ידי תנועת רגבים בשנת 2019. היא מצטרפת לשורת עתירות בנושא שהוגשו לבג"ץ לאורך השנים. חלק מהעתירות הוגשו על ידי התושבים שביקשו למנוע את הפינוי, אחרות, כמו העתירה הזו, דרשו לאכוף את צווי ההריסה שהוצאו למבנים במקום.