בג"ץ מחייב את המדינה להשיב תוך שבוע מדוע הוגדלה הקצבה של האברכים דרך המוסדות החרדיים והתקציב לסטודנטים לא גדל כלל. בקשת התגובה מגיעה לאחר שבית המשפט לא דחה את העתירה של התאחדות הסטודנטים. נזכיר כי ההתאחדות עתרה לאחר שבהעברת התקציב הוחלט על הגדלת התקציבים למוסדות תורניים - אך לא למוסדות להשכלה גבוהה. "מדובר בהעדפה מפלה של סקטור ספציפי על חשבון אוכלוסיית הסטודנטים", נכתב בעתירה.
כחלק מהעברת תקציב המדינה הוחלט על העלאת תקציבי המוסדות התורניים והענקת מענקים לישיבות. בעוד שהתקציבים למוסדות אלו סוכמו, לא הוחלט על שינוי דומה עבור סטודנטים. דו"ח של המחלקה לפיתוח תקציבי בכנסת חשף תמונה עגומה - קרוב לעשור תקציב ההשכלה הגבוהה עלה בשיעור של 28.6% בעוד שתקציב המדינה כולו עלה ב-47.1%. המשמעות היא שחיקת המערכת וירידה משמעותית במשקל התקציב להשכלה גבוהה מכלל תקציב המדינה, בעוד שמספר הסטודנטים בישראל עלה ב11.3% במהלך העשור הזה.
טרם העברת התקציב עתרה התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות לבג"ץ בבקשה למתן צו על-תנאי לקיום דיון דחוף בעתירה נגד תקציב המדינה. "החלטת הממשלה היא תולדה של יישום הסכמים קואליציוניים והסכמים פוליטיים בהם הוחלט בין הצדדים על העדפה ברורה, שרירותית ומפלה של סקטור ספציפי על חשבון יתר האוכלוסייה בכלל ואוכלוסיית הסטודנטים והסטודנטיות בישראל בפרט", נכתב בעתירה באמצעות עו"ד מירב בר זיק ומיכל גלר ממשרד תל צור ושות'. "התעדוף התקציבי נעשה תוך ניסיון פסול לעקוף הוראות מפורשות בחקיקה ראשית".
בעתירה הוסיפו כי ההחלטה תעמיק את הפער בין ההטבה הניתנת לסטודנטים שזקוקים לסיוע לצורך לימודיהם האקדמאיים לבין ההטבות הניתנות לאוכלוסיית לומדי התורה. "התיעדוף התקציבי טומן בחובו פגיעה בלתי מידתית בשוויון בין אוכלוסיית הסטודנטים לבין אוכלוסיית לומדי התורה", לדבריהם.
לאחר העברת התקציב גינה יו"ר ההתאחדות, אלחנן פלהיימר את ההחלטה על חלוקת הכספים למוסדות תורניים בלבד ואמר: "הציבור הסטודנטיאלי שרוכש השכלה, משתלב בשוק העבודה ומשלם מיסים, הוא בתחתית סדר העדיפויות של המדינה. ממשלת ישראל הפקירה אותנו".