פרסום ראשון: השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לא ישתתף בטקס הזיכרון השנתי לחללי משטרת ישראל בשל התעקשותו להגיע ביום הזיכרון לטקס בבית העלמין הצבאי בבאר שבע – כך נודע היום (ראשון) ל-N12. בניגוד לקודמיו בתפקיד, בן גביר לא ישתתף גם בטקס הממלכתי ברחבת הכותל המערבי בערב יום הזיכרון. דוברו של בן גביר הסביר כי השר הוזמן לכמה טקסים מחר באזור מגוריו ואישר את הגעתו כבר לפני תקופה.
לאחר הביקורת שהוטחה בו, הבהיר בן גביר: "לא ייתכן שמי ששולח חיילים לקרב (כחבר קבינט) לא יבוא להצדיע לחיילים שנפלו בקרב. אני מאשים פוליטיקאים קטנים שמארגנים את המחאה נגדי בבאר שבע. לא אסלח להם. הם מזהמים את הטקס. אני מתכוון לבוא לבאר שבע ביום הזיכרון - שום דבר לא ימנע או יעצור בעדי".
חלק מהמשפחות השכולות כבר הודיעו כי לא ישתתפו בטקס בבית העלמין הצבאי בבאר שבע בשל הגעתו של בן גביר. "דווקא אותו לשלוח לבית הקברות זה נראה לי כמו לעשות דווקא", אמרה חני אורון כהן, אלמנתו של סרן דודי כהן ז"ל. "זה כמו אצבע בעין. מה יש לו להגיד לי? אחרי שהוא קורא לי אנרכיסטית במשך חודשים ארוכים, מה יש לאיש הזה לומר לי?!".
בן גביר מודע ונערך לכך שיהיו תגובות עוינות עם בואו לבאר שבע, ולמרות זאת הוא נחוש להגיע לשם ביום הזיכרון – בין השאר בעקבות עשרות פניות, לטענתו, של משפחות שכולות שהפצירו בו לבוא. השר בן גביר החליט לשאת בטקס נאום ממלכתי שלא יעסוק בסוגיות שנויות במחלוקת. במסגרת המחאה, משפחות שכולות הודיעו כי ישירו את "שיר הרעות" ואת ההמנון עם הגעתו של בן גביר לבית העלמין - ואב שכול אף אמר כי בכוונתו לכסות את קבר בנו בזמן שהשר ינאם.
אחד ממקורביו של בן גביר אמר: "השר יודע שיהיו כאלו מבין המשפחות השכולות שיקראו נגדו קריאות, בעיקר במהלך הנאום שיישא שם. אם זה יתאפשר לו, הוא יחבק את בני המשפחות השכולות שיקראו נגדו ויאמר להם שהוא מקבל בהבנה כל ביקורת נגדו". על רקע הגעתו הצפויה של השר והמחאות המתוכננות, משטרת באר שבע תיערך ביום הזיכרון בכוח מתוגבר בבית העלמין ומחוץ לו, בין השאר מחשש שפעילי מחאה ינסו למנוע את כניסתו לבית העלמין.
על רקע הקריאה לפוליטיקאים שלא לנאום בבתי העלמין והחשש ממחאות, הרמטכ"ל הרצי הלוי פרסם הבוקר טור שבו קרא להימנע מעימותים בטקסי הזיכרון: "על כולנו לכבד את בתי העלמין ולא להפוך אותם לזירת ויכוח".
"יום הזיכרון מכונן חיבור עמוק בין האישי ללאומי. השנה, דווקא בצל המתחים, עלינו למקד עצמנו בזיכרון האישי ולהתעטף בעוצמתו האנושית", כתב רא"ל הלוי. "צו הזיכרון מחייב אותנו להתאחד סביבו ולהתמקד במחבר בינינו. על כולנו לכבד את בתי העלמין ולא להופכם לזירת ויכוח. באיפוק ובשקט יש עוצמה מחרישת אוזניים, וההתייחדות עם זכר יקירינו שנפלו לא תוכל להתקיים תחת שאון הוויכוח".
"עצמאותנו מתעצבת במקום הזה, שבו נפגשת הבחירה בחיים עם הנכונות למוסרם למען ההגנה על המדינה", הוסיף הרמטכ"ל. "לשכול אין כתובת; הוא עלול להידפק על דלתה של כל משפחה שבניה ובנותיה משרתים בצבא".