שבועיים וחצי לרגע שיא נוסף במאבק על מערכת המשפט, הקואליציה בדרך להחלטה שתשאיר את הוועדה לבחירת שופטים במתכונתה הנוכחית. הערב (ראשון) פרסמנו ב"המהדורה המרכזית" כי הקואליציה תפעל למנות נציג אחד מטעמה ולא שניים לוועדה לבחירת שופטים. הדבר תואם את דרישת האופוזיציה להימנע מבחירת שני נציגים.
בין אם הקואליציה הייתה פועלת למנות נציג אחד מטעמה ובין אם שניים, אין לכך כל משמעות. כך או כך, לקואליציה יהיה וטו על שופטי עליון, לא יהיה לה רוב מוחלט למינוי שופטים ואילו רוב לבחירת נשיא בית המשפט העליון תלוי בכלל בשאלה מי ייבחר לראש לשכת עורכי הדין. אם ייבחר אפי נווה או אחד מדומיו בכל מקרה יהיה רוב כזה, ואם לא ייבחר – בכל מקרה לא יהיה רוב כזה.
הכנסת תצטרך לבחור ב-15 ביוני את שני נציגיה לוועדה לבחירת שופטים. לפי הנוהג – נבחר נציג אחד מהקואליציה ואחר מהאופוזיציה. מדובר בנוהג לא מחייב, והרוב של הקואליציה מאפשר לה לבחור שני נציגים מטעמה. אתמול פרסמנו ב"חדשות סוף השבוע" כי האופוזיציה דורשת לבחור נציג מטעמה לוועדה כתנאי להמשך שיחות ההידברות.
באופוזיציה איימו שאם קארין אלהרר (יש עתיד) לא תיבחר לכהן בוועדה, הם יבינו ששיחות ההידברות לא רציניות ויפרשו מהן. בנוסף, הם דרשו לכנס את הוועדה לבחירת שופטים מיד אחרי בחירת נציגי הכנסת. לפי האופוזיציה, יש לבחור את נשיא בית המשפט העליון הבא ולמנות עשרות שופטים שימלאו את עשרות תקני השיפוט החסרים. אם הקואליציה לא תסכים לאותן הדרישות, האופוזיציה עלולה לממש את האיום ולעזוב את שולחן הדיונים.
מזכיר הממשלה יוסי פוקס איים לפני כשבועיים כי אם לא יושגו הסכמות בשיחות בבית הנשיא, הכנסת תמנה לוועדה לבחירת שופטים שני נציגי קואליציה, ולא יכהן נציג אופוזיציה כלל בוועדה. אם אכן ייבחרו רק נציגי קואליציה, תהיה לכך משמעות ברורה מבחינת בחירת שופטי השלום והמחוזי, שנדרש רוב רגיל למינויים. עם זאת, ההשפעה על בחירת שופטי העליון תהיה קטנה יותר, בשל הצורך ברוב של שבעה מתוך תשעה חברי ועדה למינוי שופט לבית המשפט העליון.