ימי החסד שניתנו לממשלה עברו, אך המצב הביטחוני ממשיך להיות מתוח - בצפון, בדרום ובהר הבית. בתחילת השבוע קיים רה"מ נתניהו מסיבת עיתונאים, ובה האשים את ממשלת בנט-לפיד בהתגברות אירועי הטרור במדינה. אולם, בסקר שפרסמנו הערב (שישי) ב"אולפן שישי" - הציבור חושב אחרת: 58% מהמשיבים לא הסכימו עם הטענה, לעומת 35% שכן.

בקרב מצביעי גוש מתנגדי נתניהו - 89% לא הסכימו, ובקרב גוש מצביעי נתניהו 58% הסכימו עם שהממשלה הקודמת אשמה במצב.

בנוסף, בדקנו עם המשיבים איזו ממשלה לדעתם תפקדה טוב יותר באופן כללי, ולא רק במצב הביטחוני. מכלל המדגם, 45% סבורים שממשלת בנט-לפיד תפקדה טוב יותר, לעומת 35% שסבורים שממשלת נתניהו. בקרב מצביעי גוש נתניהו - 67% חושבים שהממשלה הנוכחית מתפקדת טוב יותר, ובקרב מצביעי מתנגדי גוש נתניהו - 86% העדיפו את הממשלה הקודמת. 

בנושא יוקר המחיה, מצבה של ממשלת נתניהו גם לא מרהיב בלשון המעטה. 73% חושבים שממשלת נתניהו מטפלת גרוע בנושא הכלכלי, לעומת 21% שסבורים שהממשלה מטפלת בצורה טובה ביוקר המחיה. הנתון המעניין, הוא ש-59% ממצביעי גוש נתניהו ו-91% ממצביעי מתנגדי נתניהו - סבורים שהממשלה לא מטפלת טוב בנושא.

למרות מצב הממשלה בסקרים: 52% יצביעו שוב לליכוד

בסקר, שאלנו את מצביעי הליכוד בלבד - אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, לאיזו מפלגה הם היו מצביעים? הרוב, 52%, טענו שיצביעו שוב לליכוד, 13% יצביעו למחנה הממלכתי בראשות בני גנץ, 2% יצביעו למפלגת יש עתיד של יאיר לפיד, 8% יצביעו למפלגה אחרת בגוש, 3% טענו כי יצביעו למפלגה אחרת בגוש מתנגדי נתניהו, ו-22% השיבו כי אינם יודעים. 

המהפכה המשפטית או המשבר הכלכלי?

נתון מעניין נוסף, מתייחס לחקיקת המהפכה המשפטית - שקודמה על ידי הקואליציה בקצב שיא. למרות זאת, רוב המשיבים לא חושבים שזה הנושא הבוער והדחוף לקדם. 74% סבורים שהממשלה צריכה לטפל במשבר הכלכלי בעדיפות הראשונה, ורק 19% סבורים שהמהפכה המשפטית חשוב יותר. כך גם בקרב מצביעי הליכוד: 59% חושבים שהמשבר הכלכלי דחוף יותר, לעומת 35% שחושבים שהרפורמה המשפטית.

בנוסף, על רקע העלאת הריבית בתחילת החודש, והעלייה המתמשכת, בדקנו אם קיים חשש בציבור שלא יצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתא. לפי הנתונים, גם בשאלה הזו התמונה ברורה: 49% מהמשיבים טענו כי עלה בפניהם החשש, לעומת 40% שלא חוששים מכך. 

 

 


מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 13/4/2023

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה

מספר המשיבים בפועל: 517

טעות הדגימה המירבית: 4.4%+

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי