שאול מופז, לשעבר הרמטכ"ל ושר הביטחון, התבטא הערב (שבת) נגד המהפכה המשפטית: "הדיקטטורה כבר התחילה, אני מקשיב לדיונים בוועדת החוקה, לשיח ולתרבות, מתחוללת שם דיקטטורה. אין שם תרבות של שיח, יש כאוס. אני מאוד מודאג ממה שקורה שם. לא ראיתי מציאות כל כך קשה מאז מלחמת יום הכיפורים".
בריאיונו ב"פגוש את העיתונות", תמך מופז בהפגנות נגד המהפכה המשפטית: "המאבק הזה הוא על עצמאות מערכת המשפט בישראל. הם רוצים לסתום לשופטים את פה. אני חושב שעצירת החקיקה היא תנאי הכרחי להידברות, אי אפשר לעשות תהליכים כששתי הרכבות דוהרות אחת לעבר השנייה".
כאשר הוא נשאל מה דעתו על התנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו, ענה מופז: "אני לא מקנא בו. לא רוצה לראות ראש ממשלה בכלא, רוצה להיות גאה בראש המהמשלה שלי. היום אני לא גאה בו, אני חושב שהמוצא שלו הוא עסקת טיעון, הוא הרחיק לכת. לא יכול להיות שהוא מחוקק חוקים על הוצאות לשני מעונות וטס לסוף שבוע באירופה בזמן שיש פה מאבק גדול. איך אמר הנשיא? המדינה עולה להבות".
על הקריאות של הרמטכ"לים לשעבר דן חלוץ ובוגי יעלון לעלות שלב במחאה נגד המהפכה המשפטית, אמר מופז: "הם טועים בגדול, אסור לקחת את זה לשם".
"סרבנות היא קו אדום, זה לא המצב היום", הוסיף הרמטכ"ל לשעבר. "יש הבדל בין כאלה שלא מתייצבים לבין אלה שמחרון אפם ומהכעס שלהם מאיימים בסירוב. אני חושב שצריך להקשיב להם ולא להחריף את המצב. אני לא מודאג, בדנ״א הבסיסי של כל מי שמשרת בצבא - הם יתייצבו במצבי חירום. יכול להיות שיש תקופות שבהן לא נראה לך משהו אז אתה מתקומם כנגד זה".
מופז טען שהוא מבין את דאגתם של הרמטכ"ל הרצי הלוי ומפקד חיל האוויר תומר בר, והוסיף: "הם אחראים היום על הביטחון, על המצב, ודאי שהם מודאגים מכל אמירה, במיוחד של אלה שמעליהם".
"שלחתי את הלוי לבדוק אם אפשר לשלוף את ערפאת ולשלוח אותו לסודן"
בהמשך, סיפר מופז כיצד שלח את הרמטכ"ל הרצי הלוי, שהיה מפקד סיירת מטכ"ל, לבדוק אם אפשר לגרש את ערפאת מישראל: "שלחתי את הלוי לבדוק אם אפשר לשלוף את ערפאת מביתו עם רופא ומזון ולשלוח אותו רחוק מאוד משטחה של ישראל לסודן. ראש הממשלה אריאל שרון היה בביקור עם אנשי מילואים ביישוב צופים ואני איחרתי כי היה פיגוע וכעסתי קצת. אמרתי לו שזו ההזמדנות לגרש את ערפאת. אחד מיועצי התקשורת אמר שהמיקורפונים פתוחים ולא שמתי לב".
"אנחנו לא יכולים להיות אחראיים על כל אחד שנעלם במזרח התיכון", הוסיף מופז, שר הביטחון לשעבר. "מדיניות העמימות היא נכונה ולצערי בכמה מקרים גם בנושאים של האיומים הקרובים וגם הרחוקים לעיתים היא נשחקה".
"המצב היום לא דומה לתקופת האינתיפאדה השנייה", אמר מופז. "זו מציאות של טרור של דור ה-Z. רואים את חולשת נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן ומנגנוני הביטחון, יש הסתה איומה ברשתות והם יוצאים לבצע פיגועים. בתקופת האינתפיאדה ה-2 רוב הציבור הפלסטיני עמד מאחורי הפיגועים. מאות מתאבדים עמדו אז בתור. קבלת האחריות של חמאס על הפיגוע בדיזנגוף היא כדי להראות שהוא כאן, אלה דמי הקיום שלו. מערכת הביטחון מתמודדת נכון. הכניסות על פי מודיעין, האינטנסיביות נכונה - אבל אין מאה אחוז".
הרמטכ"ל לשעבר ביקר את התנהלותו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "ההתנהגות שלו דומה לנהג משאית שנוסע עם מיכלית דלק ומשקה כל מקום שהוא נמצא בו והאדים האלה עלולים להתפרץ יום אחד. 'למחוק את חווארה' זו אמירה בלתי אחראית של שר אחר מכובד ככל שיהיה, לא אומרים אמירות כאלה. בתקופת האינתפיאדה שהיו פיגועים יותר קשים מעולם לא הוצאנו מפינו אמירות כאלה".
"האמריקנים מודאגים מאוד ממה שקורה פה, במיוחד מההצהרות האחרונות הלוחמניות לגבי איראן", טען מופז. "ב-2012 נתניהו ואהוד ברק רצו לתקוף באיראן, חשבתי שזו טעות ולא נתתי לזה את ידי. גם עכשיו לא נכון לתקוף. צריך להכין, צריך שהאיום יהיה ממשי, צריך שיהיה את כל היכולות, אבל יש עוד זמן ואסור לישראל לעשות טעות בעניין הזה, כי ביום שאחרי התקיפה השאלה הגדולה ביותר היא מה יקרה במזרח התיכון. תהיה פה מלחמה קשה ואנחנו לא יכולים להרשות את זה לעצמנו בלי הסיוע של האמריקנים".