"פרקליטות ופרקליטים נמצאים תחת מתקפה אישית בלתי פוסקת", התריע הבוקר (שבת) פרקליט המדינה עמית איסמן. "זה עלול להביא לפגיעה בניסיון להגביר את הציות למערכת אכיפת החוק - וכפועל יוצא להורדת רף האלימות בחברה הישראלית". את הדברים אמר בכנס השנתי של העמותה למשפט ציבורי בישראל.
"בעת האחרונה מתרבות ההתקפות על פרקליטות ופרקליטי המדינה", פתח איסמן, "מעבר לכך שהתקפות אלה הולכות ומחריפות עם השנים - כך מבחינת כמותן ועוצמתן, מצטרפות אליהן בעת האחרונה התקפות אישיות על פרקליטות ופרקליטי המדינה. פרקליטות ופרקליטים ספציפיים המטפלים בתיקים ספציפיים".
"לא עוד ביקורת קשה ואף לא ביקורת קשה מאד שכמוה הכרנו בעבר, הכרנו ואף התמודדנו איתה", הדגיש, "אלא, התקפות המכוונות כל כולן לפרקליטות ולפרקליטים עצמם, באופן אישי, כלפיהם כלפי שמם הטוב ולא פעם כלפי בני משפחותיהם והיקרים להם".
"החשוד הופך לחוקר של חוקריו, הנאשם הופך למאשים"
איסמן המשיך: "אם לא די בכך מתלווה לכל אלה לא פעם התחושה שיש מי שמבקשים לערער את הלגיטימציה שלנו בעיני כלל הציבור. כאלה המבקשים לייחס לנו מניעים זרים בהחלטותינו ובפעולותינו. מציאות בה, החשוד הופך לחוקר של חוקריו. הנאשם הופך למאשים והמורשע הופך לקורבן של המערכת".
"כרסום ופגיעה באמון הציבור בפרקליטות אינם יכולים להיעשות בצורה כירורגית", הזהיר פרקליט המדינה, "בתיקים מסויימים וכלפי פרקליטות ופרקליטים מסויימים. פגיעה בזרוע אחת של הפרקליטות כמוה כפגיעה בכל זרועותיה וכפועל יוצא ביכולת לחזק את האכיפה ושלטון החוק במדינת ישראל".
דבריו של איסמן מגיעים יומיים לאחר נאום חריף שנשאה נשיאת העליון אסתר חיות - ובו תקפה את הרפורמה המשפטית של לוין. "מדובר במתקפה שלוחת-רסן על מערכת המשפט, משל הייתה אויב שיש להסתער עליו ולהכניעו", הבהירה חיות. "למרבה הציניות, הוגי התוכנית מכנים אותה תוכנית 'לתיקון' מערכת המשפט, ואני אומרת – זו תוכנית לריסוק מערכת המשפט", הדגישה. מדובר בפעם הראשונה שחיות מביעה בציבור את התנגדותה לתוכנית.