"מאבק הגלימות": אלפי עורכי דין הפגינו היום (חמישי) ברחבי הארץ במחאה על הרפורמה שמתכננת הממשלה במערכת המשפט. ההפגנות נערכו בבתי המשפט בתל אביב, נצרת, חיפה, ובבית המשפט העליון בירושלים. בין המשתתפים גם ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי, שהגיע לנצרת.
דינה זילבר, המשנה ליועמ"ש לשעבר, אמרה: "בעיני, זו תוכנית ההתנתקות מהדמוקרטיה. העצומות שיוצאות כנגד – חוצות ימין ושמאל, דתיים וחילוניים. אנשים מצהירים על עצמם שלאחר 40 שנות שלטון ימין, הצעקה אינה נגד מדיניות ימנית, אלא כי רבים מאוד מזהים פה משהו אחר לגמרי: מדובר בשינוי משטרי עמוק שישפיע על עובי הדמוקרטיה בה אנו חיים. רשות מבצעת עם כנסת צייתנית גם בגלל מבנה קואליציוני, בלי איזונים ובלמים, הדוהרת במהירות אל עבר תהום, ברכבת מרובת קרונות (כל יום וההצעות החדשות שמוצפות בו) – זהו מתכון ודאי, מבהיל, לתאונה משטרית רבת נפגעים".
עורך הדין נדב ויסמן, שהשתתף גם הוא בהפגנות, הוסיף: ״אנחנו יודעים שהשופטים שלנו ועובדי המדינה הם מסורים. הפרקליטים והיועמ״שים עושים לילות כימים כדי להגן על כולנו, להגן על האינטרס הציבורי. אנחנו מתנגדים לפגיעה במערכת המשפט על כל רבדיה".
עוד הבהיר וייסמן כי "אנחנו מתנגדים לפוליטיזציה של הועידה לבחירת שופטים. לא יכול להיות שיהיו פה שופטים פוליטיים. לא יכול להיות שהיועמ״שים יהיו פוליטיים. אנחנו בכל הארץ. אנחנו, עורכי הדין שמכירים את המערכת, נמחה ונפעל ככל שאפשר במסגרת החוק כדי למנוע את הצעדים המזיקים הללו".
עורך הדין עמית בכר הגדיר את ההצעה לשינוי שיטת בחירת השופטים כ"אובדן מוחלט של עצמאות השפיטה וסכנה לדמוקרטיה הישראלית. דברים הרבה יותר קשים ונוקבים מאלה היה אומר לנו מנחם בגין ז"ל, אילו היה נמצא כאן היום. לכן חשוב לומר – זה לא עניין של ימין ושמאל, זו אפילו לא שאלה של ליברלים או שמרנים. מה שעל הפרק זה קיומו של בית משפט עצמאי. קיומה של דמוקרטיה".
עו"ד ברוריה לקנר, נשיאת פורום שוויון וייצוג מגדרי בלשכת עורכי הדין בישראל ויו"ר פורום המשפטניות בשדולת הנשים, התייחסה ל"פוטנציאל הפגיעה" של פסקת ההתגברות, לשיטתה, בנשים: "בלי התערבות של בג"צ לא היינו יכולות לשרת בתפקידי לוחמה בצה"ל, לא היו משמיעים את קולנו בתחנות רדיו, לא היינו חברות במועצות הדתיות ולא היינו מכהנות בדירקטוריונים של חברות ממשלתיות. ב-1994 קבע בג"צ בעתירה שהגישה שדולת הנשים את עיקרון השוויון לנשים בדירקטוריונים של חברות ממשלתיות. בפסק הדין הזה נקבעה לראשונה חובת הייצוג ההולם של נשים בדירקטוריונים אלה. אני דוגמא מוחשית לפסק הדין הזה כאשר מוניתי יחד כאחת משתי הנשים הראשונות שמונו אי פעם לכהונה בדירקטוריון חברת החשמל. עד אותה עת לא נמצאו "נשים ראויות" לכהונה בדירקטוריונים של חברות ממשלתיות. והינה, בזכות בג"צ שהגן על עיקרון השוויון, יש כיום קרוב ל - 50% נשים מכהנות".