המסרים הסותרים של נתניהו: יותר ממאה אלף מפגינים יצאו לרחובות במחאה על המהפכה המשפטית של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין. גם האמריקנים העבירו לישראל מסר תקיף נגד התוכנית והערב (ראשון) דיווחנו לראשונה ב"המהדורה המכזית" על מסרי ההרגעה שהעביר נתניהו ליועץ לביטחון לאומי האמריקני ג'ייק סאליבן שביקר בארץ - מסרים שעומדים בניגוד גמור לדברים שאמר לשותפיו בקואליציה.
ביום חמישי נפגש נתניהו עם סאליבן בלשכת ראש הממשלה בירושלים. "הציבור הליברלי-דמוקרטי ואנחנו כממשל לא אוהבים את הכיוון שאתם הולכים אליו בכל הקשור לרפורמה המשפטית", אמר סאליבן לראש הממשלה. "אם תהיה פגיעה בערכים הדמוקרטיים, זה יקשה עלינו לספק תמיכה בלתי מעורערת ובלתי מסויגת לישראל". סאליבן הבהיר לנתניהו כי הממשל האמריקני רואה בו ככתובת לאחר שהבטיח שיוביל את הממשלה "עם שתי ידיים על ההגה".
ראש הממשלה, מצידו, ניסה להרגיע את סאליבן ואמר לו כי ככל שהדברים תלויים בו - "הרפורמה המשפטית תעבור בהסכמות רחבות, היא לא תעבור כפי שהיא מוצגת כעת".
בינתיים, בתוך הקואליציה נתניהו דווקא מספק מסרים הפוכים. בישיבת ראשי סיעות הקואליציה היום השתמש ראש הממשלה בחוקי לוין כדי להבהיר לראשי המפלגות: "צריך שקט בחזית המאחזים כדי לקדם את הרפורמה המשפטית".
בישיבת הממשלה לפני שבועיים הביע נתניהו לראשונה תמיכה פומבית בתוכנית של שר המשפטים. "הטענה שהרפורמה המשפטית היא קץ הדמוקרטיה - משוללת כל יסוד", ציין נתניהו והוסיף כי היא מהווה את רצון הבוחר. ראש הממשלה גם שלל את הצעתו של יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ להקים צוות משותף שיגבש רפורמה בהסכמה רחבה: "לא זכורה לי הצעה כזו כשהממשלה הקודמת חתמה על הסכם כניעה מול חיזבאללה. היא אפילו לא הביאה את ההסכם לכנסת".
"האיזון בין הרשויות הופר בשני העשורים האחרונים, וביתר שאת בשנים האחרונות", אמר נתניהו. "זו תופעה חריגה שאין דומה לה בעולם. האם ישראל בכל 50 שנותיה הראשונות, לפני המהפכה האקטיביסטית, לא הייתה דמוקרטיה למופת? הניסיון להשיב את האיזון הנכון זה חיזוק הדמוקרטיה. יש לעשות זאת באחריות, וכך נעשה".
על הצעתו של גנץ אמר נתניהו: "אנחנו ננהג אחרת מהממשלה הקודמת שקידמה החזרת שטחים לחיזבאללה. הרפורמה תידון בדיון מעמיק בוועדת חוקה חוק ומשפט, זהו הפורום המתאים והחוקים לדיון זה".