בדרך לפשרה? חבר הכנסת ויו"ר ועדת החוץ והביטחון יולי אדלשטיין (הליכוד), התראיין הערב (שבת) ל"פגוש את העיתונות", ימים ספורים לאחר ההודעה המשותפת שלו, של דני דנון ושל כמה חברי אופוזיציה נוספים - שלפיה יש להגיע להסכמות רחבות. לדבריו, ההידברות היא אופציה אפשרית: "יש אפשרות לעצור לפרק זמן מוגבל את החקיקה, ולרדת מהדיבורים על הצורך ב-60 יום. כשרוצים להיות מבוגרים אפשר בהחלט להגיע למתווה כמו שכתבנו במכתב, על פי העקרונות של הנשיא אפשר להידבר".
עוד הוסיף אדלשטיין כי הוא בעד שינויים במערכת המשפט, אך הבהיר כי נדרשת הסכמה רחבה על כך. "אם נשב כמה ימים - ונשתכנע שהצד השני לא מוכן לשינויים - יהיה אפשר לחזור למסלול החקיקה", טען. "אם לא - אפשר להידבר ולהגיע לשינויים שיחזיקו מעמד". לטענתו, הבהלה בציבור כי הדמוקרטיה בישראל תגיע לסופה - אינה מוצדקת: "אני לא מקבל את התזה שלא תהיה יותר דמוקרטיה. יהיו בחירות - ויכול להיות שתעלה ממשלה אחרת ויכול להיות גם שבראשה תעמוד הליכוד עם קואליציה אחרת ודבר ראשון שידרשו זה לבטל את כל הרפורמה".
"שמעתי את נתניהו מדבר על הצורך בהידברות"
אדלשטיין התייחס גם לאותה ההודעה המשותפת שניסח יחד עם חברי הקואליציה והאופוזיציה, וטען: "אני עושה את הדבר הנכון לדעתי בתקווה שעוד יצטרפו - וטוב לעשות את הדבר הנכון". אדלשטיין אף סירב שוב ושוב להתחייב כי הוא יתמוך במהפכה המשפטית בכל מחיר. "אתה דוחף אותי לסוג של אולטימטום", טען. "אנחנו מנסים לעשות טוב, מחפשים את המכנה המשותף. לי יש כתפיים רחבות לעשות זאת ואני מקווה שיהיו עוד, בשני הצדדים. אם לא נגיע לפשרה - נגיע למקומות מאוד לא טובים". הוא גם הוסיף: "שמעתי את נתניהו מדבר על הצורך בהידברות בנאומו בכנסת".
בהמשך, אדלשטיין טען כי בשיחות שקיים עם בכירים במערכת הביטחון הם הביעו דאגה מהקריאות של משרתי המילואים שלא להתייצב בשורות הצבא. "הם מודאגים מהקרע בעם, מהפילוג ומהקריאות לסרבנות", טען. בהתייחס להאשמות נגד המפגינים כ"טרוריסטים", ו"אנרכיסטים", אדלשטיין טען כי הוא "מכיר לא מעט אנשים שהולכים להפגנות, והדבר האחרון שהם רוצים זה אלימות".