זה קרה בחודש ינואר לפני שנה. דרעי התייצב בבית משפט השלום בירושלים, לאחר ההגעה להסדר טיעון עם הפרקליטות, הודה ולקח אחריות. מה שקרה שם בדיון סיבך את דרעי והוביל במידה רבה לפסק הדין הדרמטי אתמול. חזרנו לאמירות שנשמעו באולם והובילו לרושם שדרעי אינו מתכוון לחזור לחיים הפוליטיים.
דרעי פנה לשופט ואמר: "החלטתי שאני לא רוצה לחזור למה שהיה לפני 20 ו-30 שנה ורוצה להמשיך עם הזמן שנשאר לי להשקיע בצרכי ציבור בלי לערב את המלחמות הללו ולהמשיך לייצג את השכבות והציבור שאני מייצג בצורה אחרת גם אם לא מהכנסת".
עורך דינו הוסיף שדרעי לקח אחריות על מעשיו והתפטר מהכנסת, אף ש"זה מטה לחמו לאחר 9 שנים כח"כ וכשר, הוויתור שלו יכול להיות במיליוני שקלים. צריך לחפש מאיפה להביא פרנסה עכשיו".
נציג הפרקליטות ציין במהלך הדיון כי "אמירתו הציבורית של הנאשם ופרישתו מחייו הפוליטיים משקפים כי פיו וליבו שווים". דרעי לא תיקן את הדברים הללו, ולא אמר שבכוונתו לחזור בהקדם. בכך התקבע הרושם אצל השופט שהוא פורש מהחיים הפוליטיים.
השופט אמר כי דרעי בהיותו "איש ציבור מזה כשנים רבות, מדיר עצמו מעתה מרצון מעיסוק בצרכי ציבור", וכי "כל החושש מן הנאשם ומפגיעתו בקופה הציבורית ויטען כי קיימת בו מסוכנות בכל הכרוך במשאו ובמתנו בענייני ממון הרבים או היחיד – יוכל למצוא מנוח לחשש זה ולומר בוודאות כי הנאשם לא ייגע עוד בצרכי ציבור הכורכים בתוכם עיסוק כלכלי, וזאת בשל התרחקותו מהזירה הציבורית".
גם את הדברים הללו דרעי לא תיקן. חלפה יממה אחת בלבד ממועד גזר הדין, ודרעי נשמע לפתע אחרת לחלוטין. הוא כינס מסיבת עיתונאים ואמר: "מבלי לגרוע בחשיבות שאני מייחס להסדר הטיעון שלקחתי עליו אחריות, אני לא הולך לשום מקום. אני ניצב על משמרתי כיו"ר תנועת ש"ס וממשיך לנהל את ענייני הציבור מכל מקום – מהכנסת, ממשרדי התנועה, מסיורים בשטח ומכל מקום שארגיש צורך להיות בו".
"אני משוכנע שההסדר שהגענו אליו אין בו קלון", המשיך דרעי. "אני מודיע כבר מעכשיו, שאני בעזרת השם, בבחירות הקרובות ואני מקווה שהן יהיו מהר מאוד, אעמוד בראש תנועת ש"ס וארוץ לכנסת ואשרת בעזרת השם בתפקיד של שר. אני לא רואה שום מניעה לזה".