התמונה מתהפכת: ההסלמה הביטחונית והסערה סביב המהפכה המשפטית מטלטלות את החברה הישראלית, ואת הקואליציה כולה בפרט. סקר מנדטים שפרסמנו אמש (שלישי) ב"המהדורה המרכזית" על רקע הסדקים בממשלת נתניהו, חושף כי אם הבחירות היום מתקיימות היום – מפלגת הליכוד הייתה נחלשת ב-3 מנדטים ומפגלות הציונות הדתית ועוצמה יהודית היו מאבדת גם הן 2 מנדטים יחדיו.
המערכת הפוליטית סוערת - סיקור נרחב ב-N12:
- משבר אמון: השותפים שמאוכזבים מנתניהו
- מאיר פרוש הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו
- מחר - "יום השיבוש הלאומי" | הלו"ז המלא
- גלנט: "כל קריאה לסרבנות היא פגיעה בביטחון ישראל"
- מקורב לנתניהו: "שואל את גנץ ולפיד: 'אם תהיה פשרה תיכנסו לממשלה?'"
לעומתם, גנץ ולפיד היו מתחזקים עם 2 מנדטים לכל מפלגה, אולם מפלגת "העבודה" הייתה נשארת מחוץ לתמונה ויורדת מתחת לאחוז החסימה. זאת לאחר שבמערכת הבחירות האחרונה יו"ר המפלגה מיכאלי בלמה את ניסיונות האיחוד עם מפלגת מרצ. מפגלת ש"ס בראשות אריה דרעי שומרת על כוחה עם 8 מנדטים, וכמותה גם מפלגת יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף שזוכה ל-7 מנדטים וישראל ביתנו של אביגדור ליברמן, שנשארת עם 6 מנדטים.
מתוצאות הסקר עולה כי אם הבחירות היו מתקיימות היום, גוש תומכי נתניהו היה זוכה ל-59 מנדטים, וגוש מתנגדי נתניהו היה זוכה ל- 56 מנדטים. לפי כך, לא ברור אם הייתה מצליחה לקום ממשלה, שכן גוש תומכי נתניהו ללא רוב בכנסת, אבל גם לגוש המתנגדים יש רק 56 מנדטים. עם זאת, עם תע"ל-חד"ש יש גוש חוסם נגד גוש נתניהו.
מתחת לאחוז החסימה: מפלגת "העבודה" בראשות מרב מיכאלי שזוכה ל-2.8% מהקולות ומפלגת בל"ד בראשות סמי אבו-שחאדה, שזוכה ל-2% בלבד.
לצד הסקר, התבקשו הנשאלים לדרג את תפקוד הממשלה בתחומי הכלכלה, הביטחון האישי ולהעניק ציון כללי לתפקודם של ראש הממשלה והשרים.
תפקוד הממשלה בתחום הכלכלי
62% מכלל הנשאלים, תומכי גוש נתניהו ומתנגדיו, סבורים כי תפקודה הכולל של הממשלה בתחום הכלכלי גרוע. זאת לעומת כשליש שמעריכים כי תפקודה טוב. נדגיש כי מרבית תומכי נתניהו (62%) סבורים כי תפקוד הממשלה בתחום הכלכלי טוב, לעומת כשליש שנתנו ציון כולל גרוע. נתונים אלה מגיעים 4 ימים בלבד לאחר אישור תקציב המדינה לשנים 2023-2024, ובצל אזהרות הכלכלנים והמשקיעים מפני השפעות המהפכה המשפטית על כלכלת ישראל.
תפקוד הממשלה בתחום הביטחון האישי
בצל התקופה המתוחה ורצף הפיגועים, 59% מכלל משתתפי הסקר סברו כי תחושת הביטחון האישי הכללית בתקופה זו גרועה, לעומת 35% מכלל מהנשאלים שהשיבו כי תחושת הביטחון הכללית טובה. 27% מגוש תומכי נתניהו השיבו כי תחושת הביטחון האישי טובה מאוד, למול 72% מגוש מתנגדי נתניהו שטענו כי היא גרועה מאוד.
ציוני ראש הממשלה והשרים
בנימין נתניהו
69% מגוש תומכי נתניהו העניקו לראש הממשלה טוב – מתוכם 27% שהעניקו לו ציון טוב מאוד. לעומתם 91% מגוש מתנגדי נתניהו העניקו לו ציון גרוע. מהחישוב הכולל עולה כי 59% מכלל משתתפי הסקר העניקו לראש הממשלה ציון גרוע – 41% מתוכם העניקו ציון גרוע מאוד.
איתמר בן גביר
השר לביטחון לאומי, שזכה לתמיכה ציבורית גדולה בבחירות, מקבל ציון גרוע מ-62% מהמצביעים – מתוכם 42% שהעניקו ציון גרוע מאוד. כמו כן, השר זוכה לתמיכה בגוש תומכי נתניהו, עם ציון טוב מ-61% מהנשאלים.
בצלאל סמוטריץ'
שר האוצר זוכה לציון הכולל הנמוך ביותר, עם ציון טוב מ-30% בלבד מכלל הנשאלים, לעומת 62% שהעניקו לתפקודו הכולל ציון גרוע. כמחצית מתומכי גוש נתניהו העריכו כי תפקודו הכולל טוב, לעומת 34% שהעניקו לו ציון גרוע.
יואב גלנט
שר הביטחון הוא השר שזכה בציון הגבוה ביותר על-ידי גוש מתנגדי נתניהו, עם ציון כולל טוב מ-33%. מצד תומכי נתניהו זכה בציון טוב מ-51% מהמצביעים ולציון גרוע מ-28% מהמצביעים. לאחר שכלול הנתונים עולה כי שר הביטחון קיבל ציון כולל גרוע מ-45% מהנשאלים וציון כולל טוב מ-38% מהנשאלים.
מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 28.02.23
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה
גודל המדגם ההתחלתי: 500
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני