הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת קיימה דיון על התופעה הפסולה של השחתת שלטי חוצות בהם מופיעות נשים. לאחרונה פרסמנו ב-N12 כי רשת השיווק רמי לוי נכנעה לחרדים הקיצונים והחליטה להסיר משלטי חוצות את דמויותיהן של מיכל אנסקי ושר סנדה, אחרי שפניהן הושחתו.
במהלך הדיון נחשפו נתוני המשטרה שמגלים כי 97 אחוזים מהתיקים נגד העבריינים המשחיתים שלטים - נסגרו ללא הגשת כתב אישום וללא עונש. כמו כן, רוב התיקים נסגרו מכיוון ש"העבריין לא נודע" - כלומר המשטרה כלל לא הצליחה לאתר חשודים.
חה"כ פנינה תמנו-שטה, יו"ר הועדה לקידום האישה ולשוויון מגדרי אמרה בפתח הדיון: "למול התופעה הבזויה של ניסיון להעלים את הנשים מהמרחב הציבורי - אנחנו רואים מספר מועט של תיקים ובכלל אין מה לדבר שבהגשת כתבי אישום. היא הוסיפה על הצורך במאבק בתופעה המדאיגה: "צריך להיות ברור לכולם: עבריינים שמהלכים אימים על חברות פרסום ומשחיתים מודעות של נשים ופוגע בשלטים - בסוף לא נתפלא אם הוא יפגע גם באישה פיזית. תופעות קטנות שלא נאבקים בהם ביד ברזל - שלא נתפלא שהם הופכים לתופעה רחבה".
עידו אבגר, נציג מחלקת המידע והמחקר של הכנסת הציג את הנתונים מהמשטרה: "ב-6 השנים האחרונות נפתחו בסך הכל 34 תיקים על השחתת שלטי חוצות, ב-9 תיקים צויין מפורשות שהושחתה דמות של אישה. אנחנו רואים בשנים האחרונות מגמה של ירידה בפתיחת תיקים במשטרה בנושא ולא יודעים בדיוק מה הסיבה. 97 אחוזים מהתיקים נסגרו, רק בשליש מהם אותר חשוד שברוב המקרים יצא ללא עונש".
טל הוכמן, נציגת שדולת הנשים אמרה במהלך הדיון: "הסיפור פה הוא סיפור של אכיפה. ברור שהשחתת שלטי חוצות זה לא חוקי. פנינו למפכ"ל בקריאה להעלות בסדר העדיפויות באכיפה את השחתת המודעות. התשובה שקיבלנו מהמשטרה היא שיש קושי כשיש כל כך הרבה מה לאכוף. אם לא שמים מצלמות ולא אכפת מהאכיפה אז לא נמצא את החשודים".
בשנת 2021 הוגשה עתירה נגד עיריית ירושלים בנושא אי-הטיפול בהשחתת שלטי חוצות שבהן מופיעות דמויות נשים. עו"ד ריקי שפירא רוזנברג מהמרכז הרפורמי לדת ומדינה: "אנחנו עוקבים מזה שנים רבות על השחתה של דמויות נשים במרחב הציבורי. פנינו מספר פעמים לעיריות ואנחנו נתקלים כל הזמן באוזלת יד בעניין הזה. כתוצאה מהעתירה עיריית ירושלים התחייבה לעשות אכיפה מסודרת ולהציב מצלמות. למרות ההסכמה, קיבלנו לאחרונה תשובה מהעירייה שהתמונות שמושחתות על שטחים פרטיים - כלומר של חברות פרסום - העירייה אומרת זה לא מתפקידנו לאכוף את הדבר למרות שיש כאן עבירה פלילית וחוק עזר עירוני. העירייה פשוט מסירה את ידיה".
לאחר ששלט חוצות עם פניהן של מיכל אנסקי ושר סנדה הושחת, רשת השיווק "רמי לוי" בחרה להסיר את תמונותיהן מהמודעה. יעקב מאור, מנכ"ל מגה מדיה שעוסק בשילוט חוצות והסיר לבקשת רמי לוי את תמונות הנשים, התייחס לדברים בדיון: "בעיניי כן צריך להתחשב באוכלוסיות כאלה ואחרות. אני מחזיק ב-40 שלטי ענק בירושלים על נכסים פרטיים ועל נכסי זיכיון. ניסינו להילחם אבל אותו עבריין שייתפס ונפתח לו תיק - מה יקרה? יתנו לו קנס? עבודות שירות? לא שמעתי שזה קרה. גורם ההרתעה איננו קיים. מנגד, אנחנו לא רוצים שהמפרסמים יברחו מעיר הבירה: הנזקים הם עשרות ומאות אלפי שקלים בשנה".
מרים סלע, סגן יו"ר תנועת התעוררות אמרה: "אני נמצאת כאן כאישה, כאימא וכנציגת התעוררות. אנחנו מייצגים 50 אחוז מהעיר שמנסים להעלים אותם. אני נתקלתי בעבריין משחית שלט עם דמות של אישה באמצע רחוב יפו, ליד העירייה. שני מטרים משם היה שוטר, ביקשתי ממנו לעשות משהו והוא לא עשה כלום. אני פונה מכאן לשר לבטחון לאומי - נשים לא רוצות להיעלם מהמרחב הציבורי. הנושא הזה לא מטופל".
עו"ד אורית אגלר בלולו, נציגת עיריית ירושלים הגיבה: "עיריית ירושלים עושה כל שביכולתה כדי למגר ולהתמודד מול התופעה הבזויה הזאת. עם זאת, אין לעירייה יכולת לשמור על כל שלטי החוצות בעיר במשך 24 שעות ביממה".