פרסום ראשון: שיחה קשה התקיימה שלשום (שלישי) בין חלדון מובראק, אחד היועצים הבכירים של נשיא האמירויות מוחמד בן זאיד אאל נהיאן, לבין רה"מ בנימין נתניהו, כך פרסמנו הערב לראשונה ב"מהדורה המרכזית". היועץ הבכיר הגיע לישראל ובשיחה עם רה"מ אומר לו דברים מאוד נחרצים, גם בנושא חודש רמדאן שלדבריו משפיע על היחסים בין המדינות, וגם בנושא היציבות השלטונית בישראל.
"אנחנו לא מתערבים בפוליטיקה הפנימית של מדינות, אבל חוסר יציבות שלטונית עלול להשפיע על השקעות בישראל", הזהיר היועץ הבכיר מובראק את רה"מ. "המצב אצלכם לא נראה טוב והוא עלול להשפיע על המשקיעים שלנו".
בהקשר ליחסים עם האמירויות, אחרי שפרסמנו בשבוע שעבר כי ראש הממשלה ביקש מהשרים שלא להיפגש עם גורמי ממשל אמריקניים בארה"ב עד שהוא מגיע לפגוש את הנשיא ביידן, שאותו הדין חל גם לגבי האמירויות. שרים רבים שרצו לנסוע לשם הבינו שלא יעשו את זה לפי שעה, עד שמתואם ביקור לראש הממשלה לשם. בלשכת רה"מ הגיבו: "הדיווח לא מדויק, רה"מ מוביל את יחסי החוץ של ישראל באחריות".
במקביל, על רקע אישור הכנסת את החוק לביטול ההתנתקות, בישראל מנסים להרגיע את האמריקנים שגינו ואף קראו לשגריר הרצוג לשיחת הבהרה, אבל בינתיים גם מאירופה מגיעים מסרים חריפים נגד ההחלטה. המסר הישראלי שעובר לארה"ב זה שבעצם ישראל רק רוצה להכשיר את הישיבה בחומש, שזה כל הסיפור, ושאין כוונה להחזיר מתיישבים ליישובים האחרים שם, כמו שא-נור, כדים וכדומה.
"אין פה צעד חד-צדדי וגם לא רמיסה של התחייבויות קודמות", נמסר, אך האמריקנים לא מתרצים וכך גם האירופים. מכאן גם צרפת גינתה את ההחלטה לאשר את החוק, נראה שהחוק רגע לפני רמדאן, רק עלול להגביר את המתיחות בשטח.
מלשכת ראש הממשלה מסרו בתגובה: "ההחלטה של הכנסת לבטל חלקים מחוק ההתנתקות מביאה סוף לחוק מפלה ומשפיל שאסר על יהודים לחיות באזורים בצפון השומרון, חלק ממולדתנו ההיסטורית. לא במקרה בכירים באופוזיציה תמכו בחוק זה לאורך הדרך. עם זאת, לממשלה אין כוונה להקים יישובים חדשים באזורים אלה".