איתות מובהק לדרעי: היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שיגרה מכתב חוות דעת אמש (שבת) לשר המשפטים יריב לוין, ובו התייחסה ל"חוק דרעי 2" - שהקואליציה מתכננת להעביר. נזכיר, כי לאחר שהחוק הראשון נפסל, בקואליציה מעוניינים לחוקק חוק חדש - ולהחזיר את דרעי לתפקידו כשר. "נראה כי גם במקרה זה מדובר בתיקון פרסונלי מובהק העומד ביסוד התיקון שבפנינו", כתבה היועמ"שית. "זהו ניסיון נוסף של שינוי הכללים כדי להכשיר את כהונת חה"כ דרעי לשר בממשלה".
"אכן, לאורך ההיסטוריה היו מקרים לא מעטים שבהם נעשו שינויים בחקיקת יסוד", הוסיפה בהרב-מיארה. "זאת, כדי להגשים אינטרסים פוליטיים וקואליציוניים רגעיים, ומניעים פוליטיים כשלעצמם אינם עילה להתערבות שיפוטית בחקיקה, כל שכן בחקיקת יסוד. ואולם, חקיקה פרסונלית מעין זו היא חריגה, ופוגמת באופן קשה ב"כלליות" וב"יציבות" של חוק היסוד".
עוד כתבה היועמ"שית: "הקשיים הגלומים בהסדר עצמו, וכל שכן בתחולתו המיידית על עניינו של חה"כ דרעי, אינה מבססת צידוק הולם לקביעת הסדר פרסונלי, בניגוד לנורמות חוקתיות-משטריות אשר נדרשות לשקף הסתכלות רחבה, תחולה כללית ויציבות על-זמנית".
בהרב-מיארה המשיכה וטענה: "תיקון החוק הוא שימוש בסמכות המכוננת בפעם השנייה בתוך זמן קצר, לשם הסדרת עניינו הפרטני של אדם מסוים, אשר כל אחד-עשר שופטי ההרכב שדנו בעניינו קבעו שנפל פגם במינויו כשר בממשלה". היא המשיכה לטעון כי "התיקון המוצע עלול להיות בעל השלכות רחבות וקשות - על טוהר המידה של השרים, ועל שלטון החוק ואמון הציבור בעבודת הממשלה".
לפני שבועיים, חה"כ אריה דרעי התראיין ל"המהדורה המרכזית", והתייחס לקידום החוק שיחזיר אותו לממשלה - אך לא ציין את לוחות הזמנים. "הם הבטיחו. ראש הממשלה, השרים וראשי הקואליציה: איתמר בן גביר, סמוטריץ' וגולדקנופף", הבהיר. "אחזור ברגע שהכנסת תחוקק".
באותו הריאיון יו"ר ש"ס גם מתח ביקורת על התנהלותה של היועמ"שית בפסילתו: "7 שופטים מתוך 11 אומרים שראש הממשלה פעל בחוסר סבירות קיצונית. היא מעולם לא הזהירה את נתניהו - לא לפני המינוי, ולא אחריו". הוא טען כי "ראש הממשלה נפגש עם בהרב-מיארה ואף שלח לה מכתב בנושא".