המדינה דרשה היום (שלישי) להחזיר את הנהגים שפוטרו מסיבה לא ברורה לעבודתם בשיירת ראש הממשלל בהקדם. שעות לאחר מכן בית הדין קיבל את עמדת המדינה - והוציא צו זמני "ולפיו יש להשיב את המבקשים לתפקידם כנהגים בשיירת ראש הממשלה לאלתר".
הצו הזמני הורה למשרד ראש הממשלה לבצע מיד את ההנחיה של היועצת המשפטית לממשלה והמשנה לה. "הצווצים יחולו רק על החזרת המבקשים כנהגים בשיירת ראש הממשלה, להבדיל מנהגי ראש הממשלה עצמו". עוד נכתב כי שכרם ותנאי העסקתם לא נפגעו.
בהודעה שהוגשה מטעם המדינה נכתב כי בניגוד לעמדת נתניהו "יש לבטל כל הנחייה שהתקבלה ביחד לשינוי תפקידם, משרתם או מעמדם של הנהגים במשרד, בניגוד למגבלות הקבועות בהסדר ניגוד העניינים של ראש הסגל".
עוד נכתב כי בחינת בקשתו של משרד ראש הממשלה, לפיה הנהגים לא יעבדו עוד בשירות ראש הממשלה, מחייבת פעולה ב-2 שלבים: "האחד, בחינת העניין בהיבט הסדר ניגוד העניינים באופן שתוגש פניה מאת משרד ראש הממשלה, זאת בשל היותם עדים במשפטו של ראש הממשלה. השני, וככל שהפניה האמורה תענה בחיוב, בחינת העניין בהתאם לכללי משפט העבודה".
בפרקליטות הדגישו כי עד מועד שליחת ההודעה לא הועברה פנייה רשמית ממשרד ראש הממשלה בעניין העסקתם של המבקשים כנהגים בשירותו. עוד נכתב כי "כל עוד לא הונחה בפני היועץ המשפטי לממשלה בקשה כתובה ומנומקת בהתאם להסדר ניגוד העניינים וזו נבחנה והתקבלה בעניינה החלטה, אין מנוס ממתן צו זמני לעת הזאת".
לפני כשבוע הציבו נהגי ראש הממשלה שהודחו מתפקידם אולטימטום לנתניהו, והדגישו כי אם לא יוחזרו לעבודתם, יעתרו לבית המשפט. זאת, לאחר שהיו אמורים לחזור לתפקידם בעקבות החלטת המשנה ליועמ"שית כי פיטוריהם לא אפשריים נוכח היותם עדים במשפט נתניהו.
בעקבות הודעת עו"ד גיל לימון, היועמ"שית במשרד ראש הממשלה קבעה כי יש להחזיר אותם לעבודתם באופן מידי וללא השתהות, אך בלשכת נתניהו טענו כי הם מועסקים במשרד בתפקיד אחר, ובחרו שלא להחזיר אותם לתפקידם המקורי בשיירת ראש הממשלה.