בהצהרה שפורסמה עם סיום פסגת שארם א-שיח' שהתקיימה היום (ראשון) נכתב: "המשתתפים מדגישים את מחויבותם לקידום יציבות ושלום עבור הפלסטינים והישראלים, ולנקיטת צעדים לבנייה ולהעצמת אמון תוך פתיחת אפיקים מדיניים. ישראל מתחייבת להפסיק את הדיון ביחידות דיור חדשות בהתנחלויות לתקופה של 4 חודשים".
גורם מדיני בכיר אמר: ״הצדדים חידשו את מחויבותם להבנות שגובשו בעקבה, ובמרכזם קיום שיח בעניין הסכמות אפשריות על הפסקה של צעדים חד צדדיים הדדיים. המשלחת הישראלית הדגישה כי כדי למנוע הסלמה בתקופת הרמדאן ולאחריה - יש לפעול בנחישות נגד הטרור ללא פשרות. סוכם לקיים בשבועות הקרובים מפגש נוסף של פורום זה״.
הוועידה האזורית התכנסה הבוקר, עם פתיחת חודש הרמדאן השבוע, בהשתתפות ישראל, הרשות הפלסטינית, מצרים, ירדן וארצות הברית. זאת, כחלק מהנסיונות הכמעט נואשים לשקם, לחזק ולמנוע את ההתפרקות של הרשות הפלסטינית.
הפסגה התקיימה בסיני ומטעם ישראל השתתפו ראש המל"ל צחי הנגבי, ראש השב"כ רונן בר ומתאם פעולות הממשלה בשטחים רסאן עליאן ומהצד הפלסטיני - השתתפו מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף חוסין א-שיח', ראש המודיעין הכללי מאג׳ד פרג׳ ויועצו של אבו מאזן לעניינים דיפלומטיים, מאג׳די אל-חאלדי.
הנקודות העיקריות שסוכמו
- המשתתפים אישרו מחדש את מחויבותם לקידום ביטחון, יציבות ושלום עבור הישראלים והפלסטינים כאחד, והדגישו את הצורך להשיג רגיעה בשטח ולמנוע אלימות נוספת, וכן ביקשו לנקוט בצעדים לבניית אמון ולהגברת האמון ההדדי, לפתוח אפיקים מדיניים פוליטיים ולהתמודד עם נושאים בולטים, באמצעות דיאלוג ישיר.
- ממשלת ישראל והרשות הפלסטינית חידשו את נכונותן והתחייבותן המשותפת לסיום הצעדים החד-צדדיים - זה כולל התחייבות ישראלית להפסיק לדון בבנייה חדשה בהתנחלויות לתקופה של 4 חודשים ולעצור אישורי מאחזים ל-6 חודשים.
- שני הצדדים הדגישו את מחויבותם הנחרצת לכל ההסכמים הקודמים ביניהם, ובמיוחד לזכותה החוקית של הרשות הפלסטינית לאחריות ביטחונית בשטח A בגדה, בהתאם להסכמים הקיימים, והם יפעלו למטרה זו.
- שני הצדדים הסכימו להקים מנגנון לטיפול באלימות, בהסתה, באמירות ובמהלכים שעלולים לגרום להתלקחות המצב. מנגנון זה יעבור דיווחים למנהיגי חמש המדינות באפריל כאשר יתקיים מפגש המשך.
- שני הצדדים הדגישו את מחויבותם לכל ההסכמים הקודמים ביניהם, והדגישו מחדש את הסכמתם לטפל בכל הנושאים הבעייתיים באמצעות דיאלוג ישיר.
- הצדדים הסכימו להקים מנגנון לנקיטת הצעדים הנדרשים לשיפור התנאים הכלכליים של העם הפלסטיני בהתאם להסכמים קודמים, באופן התורם באופן משמעותי לחיזוק מצבה הכלכלי של הרשות הפלסטינית. מנגנון זה יעבור דיווחים למנהיגי חמש המדינות באפריל כאשר יתקיים מפגש המשך.
- הצדדים הדגישו מחדש את מחויבותם שלא לפגוע במעמד ההיסטורי ובסטטוס-קוו של המקומות הקדושים בירושלים, והדגישו בעניין זה את חשיבותה של האפוטרופסות ההאשמית. הצדדים גם הדגישו את הצורך של הישראלים והפלסטינים לנוע ביעילות על מנת למנוע כל מהלכים שעלולים לערער את קדושתם של המקומות, לרבות במהלך רמדאן.