"חוק המתנות" שמקדם חה"כ עמית הלוי מהליכוד, יעלה לדיון בוועדת הכנסת ב"נוסח חדש". על פי הנוסח החדש שיעלה להכנה לקריאה ראשונה בוועדה, תצומצם ההגדרה של "מי הוא עובד ציבור", כך שעובד ציבור יהיה נבחר ציבור או נושא משרה. בין האנשים שתפקידיהם ייכללו בהגדרה, יהיו ראש הממשלה, שרים, סגני שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות מקומיות או חברי מועצות של רשויות מקומיות.
על פי הצעת החוק הקיימת, כל איש ציבור או עובד מדינה יוכל לקבל תרומת כסף עבור כל הליך רפואי או משפטי. כפי שנכתב בהצעה, עובד הציבור יהיה רשאי לקבל תרומה כספית עבורו, עבור בן זוגו המתגורר עימו או עבור ילדיו הסמוכים על שולחנו בין אם בשל הליך פלילי החל משלב החקירה, בין אם מדובר בהליך אזרחי, למעט הליך שהוא או בני משפחתו יזמו, ובין אם בהליך רפואי הכרחי.
בנוסף, עובד ציבור שאינו נבחר, יהיה רשאי לקבל תרומה כספית רק אם ועדת ההיתרים התירה קבלת תרומה, "לאחר ששוכנעה כי יש בכך צורך חריג ועל בסיס אסמכתות שהוצגו לפי דרישתה". הצעת החוק לא תאפשר לעובד ציבור שאינו נבחר לגייס תרומות, אלא אם הודיע למבקר המדינה על הצורך בגיוס התרומות וזה אישר לו.
"עובד הציבור לא ישתמש בתרומה שקיבל לפי למטרה שונה מזו שעבורה ניתנה התרומה" נכתב בהצעת החוק. בנוסף, לא תתקבל תרומה מתאגיד, מקטין או תרומה במזומן. בנוסף, תרומה על סך של 1,500 שקלים ויותר, לא תתקבל אם תינתן בעילום שם או אם תינתן ממי שלא ניתן לבדוק את זהותו ומענו.
עוד נכתב בהצעה כי תרומה שהתקבלה באמצעות מימון המונים לא תעלה על סכום של 5,000 שקלים. בנוסף, תרומה שניתנה במקורה במטבע חוץ, כולה או חלקה, תתורגם לשקלים חדשים לפי שער ההמרה בבנק ביום קבלתה.