50 שרים וחברי כנסת שלחו מכתב לשר הביטחון יואב גלנט, שבו דרשו ממנו לשחרר ארבעה עצירים מנהליים, תושבי השומרון. רוב חברי הקואליציה, החתומים על המכתב, יצאו נגד החלטתו של השר גלנט, שהוציא צווי מעצר מנהליים נגד שניים מהעצירים ואף האריך את מעצרו של אלחי כרמלי, שנכלא בתקופת כהונתו של שר הביטחון לשעבר בני גנץ.
"הטלת צווי מעצר אלו זיכתה את הממשלה שלנו בתואר המפוקפק של הממשלה שעצרה במעצר מנהלי את מספר המתיישבים הגדול ביותר ב-30 השנים האחרונות", כתבו חברי הכנסת לגלנט. "אנו סבורים ששימוש במעצר מנהלי, ללא קיום הליך משפטי, צריך להיות שמור למקרים קיצוניים מאוד, כמו אלו המוכרים לנו בפעולות של אויבים רצחניים מקרב שונאי ישראל".
במכתבם, הוסיפו השרים והח"כים: "בכל ארבעת המקרים שחרר בית המשפט את העצורים לאלתר. אם עדיין יש חשדות נגדם, תתכבד המשטרה ותפתח בחקירה פלילית. אנו רואים בצווים אלה שימוש באמצעים דורסניים כלפי המתיישבים ביו"ש, וקוראים לך, גלנט, להורות על ביטול הצווים הללו ולהפסיק את השימוש שנעשה בסמכויות חירום אלו, נגד מתיישבים משל היו אויבי המדינה".
שר הביטחון השיב להם במכתב חריף: "העצורים המנהליים ניצלו את האירועים הטראגיים ביו"ש, תכננו והשתתפו בפעולות אלימות וחסרות אבחנה שסיכנו את חייהם של תושבים רבים. אני ממליץ לחתומים על מכתב זה לבטוח בהמלצות השב"כ ובהחלטת שר הביטחון המתקבלות על סמך שיקולים ביטחוניים ומידע מודיעיני בלבד. אסור לנו להעניק רוח גבית לטרור מכל סוג שהוא".
שר הביטחון לשעבר בני גנץ הגיב: "העובדה ש-50 חברי כנסת בקואליציה מחליטים לתת רוח גבית לטרור צריכה להטריד כל אזרח במדינה. טוב עושה השר גלנט שסומך על השב"כ ומתעלם מדרישתם. רה"מ נתניהו חייב לגבות אותו ואת המערכת ולשים גבול להכנסת הפוליטיקה לביטחון".