ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט פרסם אתמול (שני) הודעה נוקבת נגד הרפורמה המשפטית שמתכננת הממשלה. רק לפני קצת יותר מ-3 שנים הוא הבטיח כמעט את אותם הצעדים: "נחזק את המשילות של הממשלה - ונעצים את אמון הציבור בבית המשפט".
ב-2019 פרסמה מפלגת "הימין החדש" של שקד ובנט את תוכנית "המהפכה המשפטית". תחת הכותרת "תוכנית 100 הימים" פורטו 5 צעדים: ביטול הוועדה למינוי שופטי העליון, אישור הממשלה והכנסת למינוי שופטי העליון לאחר המלצת שרת המשפטים ועריכת שימוע ציבורי, חקיקת פסקת ההתגברות למניעת ביטול חוקים ע"י בג"ץ, מינוי יועצים משפטיים בידי השרים ואפשרות לייצוג עצמי של שרים בבג"ץ שלא באמצעות היועץ המשפטי לממשלה והפרקליטות - וצמצום סמכויות בג"ץ להתערבות בשיקול הדעת של השרים.
בשנת 2018 צייץ בנט בגאווה: "פסקת ההתגברות ברוב 61 עברה פה אחד בוועדת השרים לחקיקה. זהו יום גדול לדמוקרטיה הישראלית. נחזק את המשילות של הממשלה - ונעצים את אמון הציבור בבית המשפט. אני מודה לחבריי בממשלה על התמיכה בחוקים".
"אסור ללכת לקיצוניות הפוכה"
"ההצעה הנוכחית המלאה, כפי שהיא כרגע, מסוכנת", כתב אתמול בנט על הרפורמה המשפטית של לוין. "אני מאמין שנדרשים שינויים מסוימים במערכת המשפט ובשנים האחרונות אף קידמנו את חלקם, אבל לא מתקנים עיוות היסטורי בעיוות אחר".
"האופוזיציה חייבת להבין: הציבור בחר בממשלה, יש לה מנדט לבצע שינויים, יהיו שינויים, וטוב שכך", הדגיש ראש הממשלה לשעבר. "הממשלה חייבת להבין: אסור ללכת לקיצוניות הפוכה של אובדן בלמים ואיזונים, סירוס מערכת המשפט והעברת מינוי כל שופטי ישראל לידי ראש הממשלה בלבד, כפי שמוצע".