בזמן שהממשלה רואה בעצם העיסוק בסוגיית הנבצרות כ"הפיכה צבאית", היועצת המשפטית לממשלה תידרש לקיים דיונים בנושא כבר בתקופה הקרובה. עד כה נמנעה היועצת מלדון בעניינים האלה, והוציאה שוב ושוב הכחשות - רק שהפעם החלטת בג"ץ מחייבת אותה למסור תגובה תוך חודש ימים בנוגע לעתירה שהוגשה בנושא.
בג"ץ הנבצרות - סיקור N12
- בג"ץ לנתניהו וליועמ"שית: הגיבו תוך חודש על העתירה שדורשת להוציא את רה"מ לנבצרות
- מהלך הכרחי או צעד מרחיק לכת: האם ומתי אפשר להכריז על נבצרות?
- סקר "אולפן שישי": 62% - לעצור או לעכב את הרפורמה במערכת המשפט
בתקופה האחרונה נאלצה עו"ד גלי בהרב-מיארה להוציא מספר הבהרות והודעות הכחשה בנוגע לנבצרות. רק היום מסרה: "הפרסום של יעקב ברדוגו הבוקר, על כך שהוכנה חוות דעת בעניין נבצרות ראש הממשלה, גם הוא פרסום כזב".
אלא שכעת, אחרי ההכחשות הרבות - היא תיאלץ לקיים דיון בנושא ולמסור עמדה לבג"ץ בנוגע לעתירת התנועה לאיכות השלטון בעניין. כמו עתירות דומות מהסוג הזה, היועצת המשפטית לממשלה תקיים דיונים עם המשנים הרלוונטיים, ובהם ככל הנראה עו"ד ד"ר גיל לימון (משפט ציבורי-מנהלי) ועו"ד אביטל סומפולינסקי (משפט ציבורי- חוקתי), כמו גם עם מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה.
ההחלטה שפרסם בג"ץ ביום שישי בעניין הנבצרות היא החלטה די שגרתית בעתירות אחרות - הוראה לצדדים למסור תגובה. רק שהפעם, עצם העיסוק בנושא הרגיש הוביל למתקפה אדירה מצד הקואליציה.
תחילה הוציאו ראשי הקואליציה הודעה המשווה בין ההחלטה לבין "הפיכה צבאית". הבוקר שר המשפטים יריב לוין השתמש בטרמינולוגיה דומה. בינתיים בבית המשפט ובמשרד המשפטים נמנעים מלהגיב.
כעת מתכוונים בקואליציה להפעיל מנוף לחץ נוסף ולהעביר החלטה בממשלה, ולפיה "אין לאף גורם משפטי סמכות לדון בפעולה שכזו וכל החלטה כזו תהיה ביטול הדמוקרטיה הישראלית". שר המשפטים משך את ההצעה רגע לפני הדיון בממשלה, ומסר שבכוונתו "לעבות" אותה. טרם ברור באיזה אופן מתכוון לוין לעבות את ההצעה.