למרות שיחות ההידברות בבית הנשיא, המחאה נגד המהפכה המשפטית לא עוצרת, ולפנות בוקר (חמישי) פעילי קבוצת "לחסום את ההפיכה" המתנגדים למהפכה המשפטית, אף קשרו את עצמם לשער הכניסה לכנסת. בשל האירוע, השער נחסם זמנית למעבר רכבים.
פעילי "לחסום את ההפיכה", מסרו: "במקום לפתור את משבר הדיור, להילחם ביוקר המחיה ולשקם את מערכת החינוך – חברי הקואליציה מקדמים הפיכה משטרית, מקימים מיליציות בריונים מסוכנות, מסכלים חקיקה שתגן על נשים, ומובילים במכוון את כולנו למלחמת אזרחים מתוך אינטרסים צרים".
"במקום פייק הידברות בבית הנשיא על כמה שופטים שפוטים תמנה הקואליציה, אנו קוראים לחברי הכנסת להכיר בחוסר יכולתם לפתור את המשבר, ואומרים להם - כנסו אסיפת אזרחים שתכונן חוקה", הוסיפו. "האסיפה, שתורכב ממדגם מייצג של האוכלוסייה, תגיע להסכמות רחבות שיסדירו את היחסים בין שלוש הרשויות. רק כך נוכל להבטיח דמוקרטיה אמיתית שתשרת את כולנו".
חה"כ חילי טרופר מהמחנה הממלכתי, חבר בצוות המו"מ להידברות בבית הנשיא המתקיים בימים האחרונים שיגר אזהרה לממשלה. "אם נצא מהחדר בלי הסכמות - כל מה שראינו ברחובות בחודשים האחרונים עלול להיות רק קדימון למה שיהיה פה", אמר בריאיון ל-103FM. "אם חלילה נתניהו, יריב לוין או כל אחד אחר ירמה, הוא ירמה פה את העם".
שלשום כזכור, החלו שיחות ההידברות בבית הנשיא, על רקע זימונו של הנשיא יצחק הרצוג את נציגי הסיעות בכנסת לדון ולהידבר על המהפכה המשפטית, עם השהיית החקיקה. בפגישת ה"משא ומתן" הראשונה בבית הנשיא שהסתיימה אחרי כשעה וחצי, נכחו נציגים מהליכוד, מיש עתיד ומהמחנה הממלכתי. בתום הפגישה מסרו בבית הנשיא כי "הפגישה התנהלה ברוח טובה" וכי הנשיא ימשיך בסבב הפגישות.
בתום הפגישה גם ביש עתיד התייחסו אליה, והודו לנשיא הרצוג על ש"פתח את ביתו" להליך ההידברות. "הגענו אליו בשליחות ציבור גדול שהבין כמה שברירית ופגיעה הדמוקרטיה שלנו. אמרנו לנשיא המדינה כי בשנת ה-75 למדינת ישראל, אנחנו יכולים לעשות שינוי אמיתי - לא רק תיקונים קוסמטיים, אלא חוקה בהסכמה רחבה המבוססת על ערכי מגילת העצמאות".
בנוסף, ביש עתיד ובמחנה הממלכתי הבהירו בהתייחס לאפשרות שחוקי המהפכה המשפטית יקודמו, כי לא יאפשרו זאת: "לא נאפשר התקדמות בחקיקה בזמן הידברות. מקווים שבקואליציה ונתניהו מבינים את האחריות שלהם. אם החוק יעלה על סדר היום של הכנסת נצא מיד מהחדר".
הנשיא נפגש למוחרת גם נציגים מסיעות נוספות כדי לדון בפשרה. במפלגת העבודה הודו לנשיא על הובלת "הניסיון לגבש הבנות והסכמות רחבות שיחליפו את יוזמות החקיקה המסוכנות שקודמו עד כה בידי הקואליציה", ומסרו: "הגענו כדי לוודא מבפנים שחוקי ההפיכה המשטרית לא חוזרים להצבעה בכנסת בדלת האחורית וכדי לדאוג שעמדת המחנה הדמוקרטי שיצא במאות אלפיו לרחוב תישמע גם בתוך החדרים הסגורים".
"בדיון הוצגה עמדת המפלגה, לפיה יש להבטיח בראש ובראשונה את ההגנה החוקתית על זכויות האדם בישראל ואת עצמאות מערכת המשפט, וזאת לצד הגברת הנגישות של אזרחי ישראל לצדק ולסעד משפטי. כמו כן חזרה הדרישה לגנוז לחלוטין את יוזמות ההפיכה המשטרית".
בישראל ביתנו זומנו גם כן לשיחות בבית הנשיא, אך בחרו שלא להשתתף בהן בשל הליך החקיקה שנותר על שולחן הכנסת. "כל עוד החוק לא יימשך חזרה לוועדת החוקה, על כל המשמעויות הנובעות מכך, לא נוכל להצטרף לשיח. החזרת החוק לוועדת החוקה יעיד שבאים לשיח בידיים נקיות".