גורם בכיר שמעורב בניסיונות להתניע מהלך של תיווך בניסוח הרפורמה המשפטית אומר שהוא "אופטימי יותר היום" ממה שהיה עד עכשיו - כך פרסמנו אתמול (שני) ב"המהדורה המרכזית". לא ברור עם זאת, על מה זה מתבסס. במקביל, מגיעות פניות בנושא הרפורמה - שמקבל בנק ישראל מחברות דירוג אשראי בעולם. אותן חברות, מעוניינות להבין מהי הרפורמה - ואיך היא תשפיע.
במשך שנים היה קרב אם לעשות רפורמה. כרגע יש 100 חברי כנסת שתומכים בשינוי במערכת המשפטית - 64 של הקואליציה, 12 של המחנה הממלכתי וגם 24 של יש עתיד מוכנים באופן עקיף. אך נדגיש כי הפערים גדולים, וההסכמה היא לא על המתווה הנוכחי.
כעת, בקואליציה מכינים מרחב תמרון בין הקריאה הראשון לבין הקריאה השנייה והשלישית, כאשר הקריאה הראשונה צפויה לעבור רק בעוד כמה שבועות - ולא בהליך בזק. הגורם העיקש למהלך הוא לא יריב לוין ולא נתניהו, אלא דווקא יו"ר ועדת החוקה חה"כ שמחה רוטמן. ראש מפלגתו (הציונות הדתית) הוא בצלאל סמוטריץ', ועליו מופעל הלחץ מבנק ישראל בנושא הרפורמה.
עם זאת, גורמים בקואליציה עדיין מבהירים שלוין נחוש להעביר את הרפורמה כפי שהיא ואין לו שום כוונה להתפשר. בינתיים, הוא עדיין מנסה לשדר נכונות להידברות כדי להרגיע את השטח ולהראות שקיים את ההליך החקיקתי בנפש חפצה. בתגובה, מסביבתו של לוין אמרו שיסכים לפשרות מסויימות רק תמורת תמיכה של האופוזיציה ברפורמה.
על רקע ניסיונות התיווך שמתקיימים בחדרים הסגורים, יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד אמר אתמול בפתח ישיבת סיעת יש עתיד, שהציע לנשיא יצחק הרצוג להקים ועדה נשיאותית בלתי תלויה. הוועדה תהיה אמונה על "גיבוש הצעה אמיתית, מאוזנת ושקולה, לתיקון ושיפור מערכת המשפט, ולהסדרת היחסים בין הרשות השופטת לרשות המחוקקת". לפיד הודיע כי הנשיא בוחן בימים אלה את הרעיון. "אין חולק על כך שיש מה לתקן במערכת המשפט", אמר לפיד.