לפני שלושה ימים הודיע ראש הממשלה על פיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט אך לא פיטר אותו בצורה רשמית. גלנט נועד אמש (רביעי) עם יו"ר ש"ס דרעי בניסיון לפתור את המשבר. גוברים הסיכויים שהשר יתנצל ויישאר בתפקידו.
שיחות רבות בין התנהלו ב-48 שעות האחרונות, במטרה לפתור את המשבר הפוליטי בין שר הביטחון לראש הממשלה. דודי אמסלם נועד עם שר הביטחון והבהיר לו כי אם יתנצל על הנאום שמסר בשידור חי, כשנתניהו היה בחו"ל, ניתן יהיה להגיע להבנות. בנוסף, יו"ר ש"ס אריה דרעי אירח את גלנט הערב בביתו במטרה למצוא פשרה שתוסכם על הצדדים. גם דרעי הבהיר כי התנצלות על דבריו תהיה הכרחית כדי לפתור את המצב.
נראה כי נתניהו לא רוצה שגלנט יהיה שר הביטחון אך לא יכול לפטר אותו. הוא נועד היום עם שר הכלכלה ניר ברקת לאחר ששר החקלאות אבי דיכטר הודיע מוקדם יותר כי הוא מוותר על התפקיד ומעוניין לייצר סולחה. נתניהו מתקרב להכרעה אם לשגר לגלנט מכתב פיטורים או להחזיר אותו בתנאים אחרים.
יו"ר מפלגת העבודה, חה"כ מרב מיכאלי על כוונת גלנט להתנצל: "אם יש מישהו שצריך להתנצל על התנהלותו חסרת האחריות באירוע פיטורי שר הביטחון - קוראים לו בנימין נתניהו, לא יואב גלנט. קוראת לגלנט לשמור על עמוד שדרה ערכי ולא להתנצל על כך שדרש לשמור על ביטחון המדינה. אגב, עיתוי הנאום היה בול בזמן".
בתחילת השבוע, מיד אחרי הודעת הפיטורים של גלנט, מפגינים החלו להתאסף בשורת מוקדים ברחבי הארץ. עשרות אלפים הגיעו תוך דקות למחות מול הקריה בתל אביב, וחסמו את איילון במשך שעות וקמה מחאה אדירה על ההחלטה. מפגינים ניסו לפרוץ את המחסומים סמוך למעון רה"מ בירושלים.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיבו עם פיטורי גלנט על ההודעה: "בטחון המדינה לא יכול להיות קלף במשחק הפוליטי. נתניהו חצה הערב קו אדום. אנחנו קוראים לשרי הליכוד, לחברי הכנסת של הליכוד, אל תתנו יד לריסוק הביטחון הלאומי. מי שיקבל על עצמו את תפקיד שר הביטחון יביא על עצמו חרפה. עיני העם נשואות אליכם בתקווה. אפשר עדיין לעצור".