המשטרה מונעת מהמפגינים נגד המהפכה המשפטית להגיע למול מעונו הרשמי של ראש הממשלה ברחוב עזה ודורשת כי ההפגנה תתקיים בכיכר פריז, ליד המעון שכבר לא מאוכלס.
ל-N12 נודע כי בכיר במשטרת ירושלים הודיע היום למפגינים שעליהם לעמוד בכיכר פריז ולהתרחק מרחוב עזה שבו ממוקם כיום מעון ראש הממשלה: "המשטרה משקיעה כל מאמץ כדי לאפשר את מימושו התקין של חופש הביטוי, בהתאם לחוק, לפסיקת בית המשפט העליון ולהנחיות היועץ המשפטי לממשלה", אמר הבכיר במשטרת ירושלים, "כל זאת, תוך מניעת פגיעה בשלום הציבור ובטחונו ובמרקם החיים של כלל הציבור. תנאי המשטרה למחאה היום משקפים את הוראות הדין. הנכם מתבקשים לקיים את המחאה כחוק ובהתאם לתנאים שפרסמה המשטרה לציבור כולו, לרבות בעניין מפלס הרעש המותר על פי חוק. כיבוד התנאים יאפשר מימוש מלא של חופש הביטוי כחוק".
בעקבות ההנחיה פנה עו"ד גונן בן יצחק מתנועת קריים מיניסטר למפכ"ל המשטרה רב-ניצב קובי שבתאי וכתב: "מעון ראש הממשלה אינו נמצא יותר סמוך לכיכר פריז ומיקומו הנוכחי נמצא כ 450 מטר דרומה משם. הפגנה במרחק כזה ממיקומו של נשוא ההפגנה מוציאה את כל העוקץ מהאפקטיביות של המחאה המכוונת ספציפית כלפי ראש הממשלה. אסור לאפשר להחלטה זו לפגוע בחופש ההפגנה".
אף שלא קיבלו את אישור המשטרה, המארגנים מתכוונים להגיע בכל זאת לרחוב עזה הערב. מתנועת 'קריים מיניסטר' נמסר בתגובה: "זה ניסיון שקוף לנסות להוציא את העוקץ מההפגנה. אנחנו דורשים לממש את זכותנו לקיים מחאה דמוקרטית מול מי שרומס את הדמוקרטיה. שוב משטרת ירושלים לוקחת צד פוליטי ומנסה לחבל במחאה. אלה ימים אפלים במדינת ישראל ולא נכנע לתכתיבים שנועדו לרצות בן גביר ולמצוא חן בעיני משפחת נתניהו".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "המשטרה פועלת כל העת לאפשר את חופש המחאה והביטוי לכל אדם בגבולות החוק ובהתאם לפסיקת בית המשפט והוראות הדין. מצופה ממארגני ההפגנות ומכל מפגין באשר הוא, לכבד את הוראות החוק ואת החלטות ופסיקות בית המשפט העליון ולנהוג לפיהן, לרבות לעניין המרחק המותר להפגנה מבתיהם של נבחרי ציבור. המשטרה תפעל לאפשר את קיום המחאה כחוק ובמרחק המותר מביתו של נבחר ציבור. אנו קוראים לכל מארגן הפנה וכל מפגין באשר הוא להישמע להוראות השוטרים במקום ולפעול עפ״י חוק, כפי שהיה בין היתר במחאות שהתקיימו מדי מוצ״ש בירושלים במהלך התקופה האחרונה".
הבוקר - הפגנות ברחבי הארץ
הבוקר בשעה 8:00 התקיימה מחאה ברחבי הארץ שבמסגרתה עצרו רכבים בכבישים ל-15 דקות, והורים הפגינו מחוץ למוסדות הלימוד יחד עם ילדיהם. "השינוי הדמוגרפי במדינת ישראל, מחייב את כולנו לפעול באופן מתמיד לכך שכלל ילדי ישראל יזכו לחינוך מעולה, למבנים ולתקציבים ללא הבדל דת גזע או מין. הדאגה למגזר אחד איננה צריכה לבוא על חשבון הזנחת מגזר אחר, והתבטאויות מסוג זה אינן תורמות לאיחוי שסעים בחברה ולא לבניית אמון", נמסר מהנהגת ההורים הארצית.
"הנהגת ההורים הארצית מצפה מהשר במשרד החינוך, חיים ביטון, לדאוג לאיחוד העם ולא לייצר פילוג באוכלוסיית ישראל", נכתב בנוסף. צומת הכפר הירוק אף נחסם בעקבות מחאה של עשרות הורים, אשר הניפו דגלים ועצרו את תנועת הרכבים במחאה נגד מדיניות הממשלה.
בנוסף, מסע המילואימניקים שיצא אתמול מלטרון ממשיך את מסעו לירושלים, אשר יסתיים מחר בהפגנה מחוץ לבית המשפט העליון. ״החקיקה מייצרת הצטרפות מסיבית של מילואימניקים, אנשי צבא וביטחון, משפחות והציבור הרחב לחזית משותפת כנגד המהלך הקריטי והאנטי דמוקרטי״, כך נאמר מתנועת אחים לנשק.
שלטי "אין כניסה" נתלו ברחבי הארץ
כחלק מהמחאה, תושבי ערים רבות ברחבי הארץ התעוררו וגילו שלטי "אין כניסה" מחוץ לבתי עסק וקופות חולים. השלטים נתלו על ידי עשרות פעילי המחאה, בין היתר בערים ירושלים, בת ים, חריש, חולון, בני ברק, ראשון לציון, כפר סבא, יפו, חיפה, רחובות, בית שמש, אור יהודה ועוד.
על השלטים נכתב "אין כניסה" לאוכלוסיות שונות, כאלה העלולות להיפגע מהחקיקה נגד מערכת המשפט: ערבים, להט"בים, חרדים, נשים, מזרחים, חילונים ודתיים. "אנחנו חבורה של אזרחים מודאגים, שמבינים שהחקיקה של הממשלה היא לא 'רפורמה', אלא שינוי בלתי הפיך של שיטת המשטר בישראל", נמסר מהפעילים שהוסיפו כי הם מקווים שהפעולה תעורר השראה ותעמיק את השיח במחאה.
עוד שיתפו כי "השינויים הולכים לפגוש כל אחד ואחת מאיתנו, והראשונות להיפגע יהיו השכבות המוחלשות: העובדים, כשלא יהיה יותר בית דין לעבודה שיגן עליהם; התושב, כשלא יהיה יועמ"ש שיעצור שר שמאשר בניה על קרקע מזוהמת, או על חוף הים; משפחה חרדית, כשבג"צ לא יוכל לבטל את חוק המעונות שמפלה אותה; תושבת בפריפריה, כשלא תהיה עוד אפשרות להגיש את בג"צ הקשת המזרחית נגד אפליה לטובת קיבוצים".