השינויים במערכת המשפט: יועצים משפטיים ופרקליטי מדינה לשעבר פרסמו הבוקר (חמישי) מכתב בתגובה לרפורמה במערכת המשפט של שר המשפטים יריב לוין. החתומים על המכתב, טוענים כי הזדעזעו לשמוע את התוכנית, וכי היא "אינה מבשרת את שיפור המערכת - אלא מאיימת להרוס אותה".
בין החתומים על גילוי הדעת שפורסם ישנם בכירים לשעבר שכיהנו במשרת היועמ"ש או במשרת פרקליט המדינה מאז שנת 1975. בהם נמצאים גם אהרן ברק, דורית ביניש, יצחק זמיר, מני מזוז ואביחי מנדלבליט. "התוכנית מציעה לשנות את השיטה לבחירת שופטים, ובכך להפוך את בית המשפט העליון ממוסד עצמאי, שפוסק ללא מורא וללא משוא פנים, לגוף מעין-פוליטי שיהיה חשוד בהטיית הדין לטובת השלטון", נכתב בפרסום.
"התוכנית מגבילה באופן משמעותי את הסמכות של בית המשפט להפעיל ביקורת יעילה על השלטון כדי שלא יעשה שימוש לרעה בכוחו - היא מאפשרת לרוב קואליציוני להכשיר כל מעשה של השלטון, ועלולה למנוע את התפקוד של היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה כשומרי סף שתפקידם להתריע מפני החלטות בלתי חוקיות".
את גילוי הדעת חותמים הבכירים לשעבר בקריאה לממשלה לחזור בה מהתוכנית שפורסמה, על מנת "למנוע את הפגיעה הקשה במערכת המשפט ובשלטון החוק, ולשמור על ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית לאור ערכי מגילת העצמאות".
רק הבוקר פורסם כי יו"ר ועדת החוקה, חבר הכנסת שמחה רוטמן הציג בפני חברי הוועדה את הצעת חוק היועמ"שים המסדיר את פעילות היועצים המשפטיים. לפי הצעת החוק, חוות הדעת המשפטית לא תחייב את פעולות השרים, והם יוכלו לפעול כרצונם גם בלי אישור משפטי.
"עצה משפטית שתינתן לראש הממשלה, לממשלה או לאחד משריה לא תחייב אותם - ולא יהיה בה כדי לשנות את המצב המשפטי עבורה", נכתב בהצעה בין היתר. "הממשלה, ראש הממשלה וכל שר משרי הממשלה רשאים לדחות את העצה המשפטית ולפעול בניגוד לה". בשבוע הבא תעלה ההצעה לקריאה ראשונה בוועדת חוקה.