חה"כ עמיחי שיקלי ימונה היום (חמישי) לשר לשוויון חברתי, האחראי גם על קהילת הלהט"ב. בעקבות כך, התבטאויותיו מהעבר נגד הקהילה הגאה צפות מחדש. "דגל הלהט"ב הוא כבר מזמן לא דגל הקהילה הגאה, זהו דגלה של דת-אומה חדשה, הדת-אומה הפרוגרסיבית שלה מאות מיליוני מאמינים", כתב השר המיועד בחשבון הפייסבוק שלו לפני שהפך לחבר לכנסת מן המניין.
בפוסט, שיקלי פירט את "ששת הדיברות" שלטענתו מנחות את הדת הפרוגרסיבית, שאותה מייצג דגל הקהילה. "הציונות היא אויב האנושות והפלסטינים הם הקורבנות המסכנים ביותר בשביל החלב", כתב. הוא הוסיף כי מנהגי ה"דת'" שאותה מייצג הדגל - "כוללים את מצעד הגאווה ושבוע האפרטהייד". באותו הפוסט, שיקלי התרעם על כך שפייסבוק אפשרה להוסיף את דגל הלהט"ב כאימוג'י, וכתב: "לכאורה מדובר בעניין שולי לחלוטין, בסך הכול עוד סימן קיקיוני בפייסבוק, אולם בעיניי יש פה אמירה מרתקת".
לאחר שדבריו עוררו סערה, בשנת 2017 שיקלי פרסם פוסט נוסף שבו הוא "מוכיח" את טענתו לגבי סממני הקהילה הגאה. "הותקפתי כשכתבתי כאן לפני שבועיים שלמרבה הצער דגל הגאווה הוא כבר מזמן לא רק דגל הגאווה, אלא נושא שלא בטובתו גם את הרעיון הפרוגרסיבי לרבות היבטיו האנטי ציוניים", כתב.
"כ-1,500 אנשים השתתפו אתמול במצעד גאווה שנערך בשיקגו בארצות הברית, ולפי דיווח מהמקום המארגנים אסרו על יהודים לשאת עליהם סממנים יהודיים במהלך הצעידה", ניסה שיקלי להוכיח את דבריו. "לעומת זאת, דגלי פלסטין נראו לרוב במצעד. שלושה יהודים להט"בים החליטו להשתתף במצעד השנתי כשהם נושאים דגל גאווה שבמרכזו מופיע מגן דוד, אך הנוכחים במקום הטרידו אותם והם נאלצו בסופו של דבר לעזוב לבקשת אנשי הצוות".
עמיחי שיקלי: "רבים המליצו שלא להתקרב"
בחודש יוני, פרסם חה"כ שקילי בעמוד הפייסבוק פוסט, ובו התייחס לנושא הקהילה הגאה: "הרבה המליצו שלא להתקרב ולא להתבטא. דרבנו אותי להביע את עמדתי מתוך אמונה גדולה בחופש הדעה וחופש הביטוי". בפוסט, חבר הכנסת התייחס בנוסף לכמה מהמושגים הנפוצים בקהילה, ועל האופן שיש להעבירם במערכת החינוך.
"השנה היא 2022 ועברנו מאז כברת דרך", כתב שיקלי. "יש לנו חברי כנסת, שרים, אישי ציבור וגיבורי תרבות שלשמחתנו לא צריכים עוד להתבייש בהעדפותיהם המיניות, אדרבא, בחלק המקרים ההזדהות כבעלי נטייה מינית שונה יכולה גם להיות נכס אלקטורלי". עוד התייחס בפוסט למצעד הגאווה, וטען כי בתל אביב - המצעדים מציגים "התערטלות בפהרסיה".
"ראיתי את התמונות מהמצעדים בירושלים ובבאר שבע להבדיל את התמונות מהמצעד בתל אביב". כתב שיקלי. "אינני רואה שום פסול במצעדים ססגוניים שהם למעשה גם סוג של מסיבה, לבריאות. א ב ל מיצגים של התערטלות בפרהסיה, גברים רוכנים על ארבע ומוצלפים בשוט בראש חוצות ודוכנים המציעים 'בולבול על מקל' מבטאים בעיניי וולגריות מחפירה".
לטענתו, אין צורך להעלות את נושא הזהות המינית והחינוך המיני מגיל צעיר: "סבלנות והכלה אין פירושם שילדים בגן ובבית ספר יסודי ייחשפו בשלב כה מוקדם בחייהם לכל תופעה קיימת על הספקטרום כמו דראג קווינס וטרנסג׳נדרים, לכל זמן ועת. ואכן, חינוך למיניות בריאה צריך להתחיל בגיל צעיר בפרט לנוכח החשיפה המאוד מוקדמת לפורנוגרפיה, אולם יש מרחק רב מכאן ועד לעיסוק בתופעות קצה ובתיאוריות קוויריות רדיקליות בבתי הספר".