ראש הממשלה נתניהו הגיב עם צאת השבת להחלטה שהתקבלה הלילה (שבת) בעצרת האו"ם לפיה, ניתן יהיה לבקש חוות דעת משפטית בנוגע ל"משמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך". "כמו מאות ההחלטות המעוותות נגד ישראל שהתקבלו לאורך השנים. גם ההחלטה הבזויה שהתקלה היום לא תחייב את ממשלת ישראל", אמר ראש הממשלה נתניהו.
עוד הוסיף כי "העם היהודי אינו כובש בארצו ולא כובש בבירתינו הנצחית ירושלים. אף החלטה של האו"ם לא תעוות אמת היסטורית זאת. בהחלטה שהתקבלה באו"ם בחודש נובמבר היה לפלסטינים רוב מוחלט שתמך ביוזמה. אלה שלא תמכו היו במיעוט, כעת לאחר התערבותינו 11 מדינות שינו את הצבעתן. מבקש להודות לנשיא המדינה הרצוג, לשגריר גלעד ארדן ואנשי משרד החוץ על הישג זה".
"החלטת עצרת האו"ם היא החלטה אנטי-ישראלית שמעניקה רוח גבית לארגוני הטרור ותנועת ה-BDS האנטישמית, ופועלת נגד העקרונות המוסכמים על האו"ם עצמו", מסר שר החוץ אלי כהן. "היוזמה הזו היא טעות נוספת של ההנהגה הפלסטינית, אשר במשך שנים תומכת ומסיתה לטרור ומובילה את עמה בדרך שפוגעת בפלסטינים עצמם ובאפשרות לפתרון הסכסוך".
עוד הוסיף שר החוץ כי "ההחלטה הזו לא תשנה את המצב בשטח ולא תמנע מאיתנו להמשיך להילחם בטרור, להגן על אזרחי ישראל ולקדם את האינטרסים של מדינת ישראל. ישראל מצפה מהאו"ם לדחות את הניסיונות הפלסטינים לפוליטיזציה של מוסדות האו"ם אשר פוגעת במעמדם הבינ"ל וביושרתם. ההצבעה בעצרת הכללית של האו"ם היא רק שלב במאבק. אני ומשרד החוץ מחויבים להמשיך ולהילחם בקמפיין הדה לגיטימציה שמתנהל נגד ישראל".
ההצבעה עברה ברוב של 87 מדינות שהצביעו בעד. בין 26 המדינות שהתנגדו נמצאת גם ארצות הברית. 53 מדינות נמנעו. יש לציין כי ההחלטה לא התקבלה בתדהמה בירושלים, וכפי שעולה מהצהרת נתניהו - הייתה אף צפויה למדי.
כעת, ההחלטה כיצד להגיב מונחת לפתחה של הממשלה החדשה: האם לנקוט צעדי תגובה משמעותיים נגד הרשות הפלסטינית, או להסתפק באזהרה שיש תג מחיר מדיני על ההחלטה לפנות למוסדות בין-לאומיים נגד ישראל? אחד מצעדי ההרתעה שישראל יכולה לנקוט נגד הרשות הפלסטינית הוא שלילת תעודות המעבר לבכירי הרשות.
שתי סיבות להירגע
חשוב להדגיש כי גיבוש צעדים אלה מעוגנים בהסכמים הקואליציוניים עם הציונות הדתית. לפי סעיף 158 להסכמים הקואליציונים: "ככל שהרשות הפלסטינית תמשיך לקדם צעדים נגד ישראל בהאג, או בערכאות בין לאומיות אחרות, הממשלה תגבש מדיניות ואמצעים נגד הרש"פ ונגד פעולותיה, ובכלל בכל דרך למנוע את העברת כספי הטרור של הרש"פ וגורמים נוספים למחבלים ולמשפחותיהם".
ההחלטה אמנם זכתה לרוב גדול, אך צריך להבין שעד שבית הדין הבין-לאומי בהאג יגבש את חוות הדעת הסופית שלו, ייתכן שיעברו בין שנה לשנתיים. כמו כן, ניתן להתעודד מכך שההחלטה התקבלה ברוב קטן יותר מבעבר, עם שורה של מדינות מהמחנה הדמוקרטי שהתנגדו או נמנעו. בין מדינות אלה: ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, איטליה ובריטניה.