הביקור הנשיאותי נמשך: נשיא המדינה, יצחק הרצוג, נפגש היום (שני) עם נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד אאל נהיאן בארמונו בבירה באבו דאבי. הנשיא נחת באמירויות הבוקר, והתקבל בשדה התעופה על ידי שר החוץ האמירתי, השיח׳ עבדאללה בן זאיד אאל נהיאן. "הסכמי אברהם הם מתנה נפלאה לאזור כולו. אנחנו מקווים שמדינות נוספות יצטרפו למעגל השלום", כתב הנשיא.
עוד אמר הרצוג: "הביקור הזה הוא הזדמנות לעשות ספירת מלאי לשנתיים להסכמי אברהם. זה התחיל כהסכם, הפך לקשרים בין מדינות - ועכשיו שתי המדינות רוצות לשדרג את ההסכמים - ומעוניינות לצרף אליו מדינות נוספות. זו הזרימה התודעתית שבפגישות, ולכן הביקור הזה היה מאד חשוב, גם לישראל.
שמחתי להפגש שוב באבו דאבי עם ידידי נשיא איחוד האמירויות, השייח׳ @MohamedBinZayed. הסכמי אברהם הם מתנה נפלאה לאזור כולו, ונמשיך לפעול יחד לקידום והעמקת השותפות החשובה בין מדינותנו. אנו מקווים שמדינות נוספות יצטרפו למעגל השלום. pic.twitter.com/CUxGS3odZP
— יצחק הרצוג Isaac Herzog (@Isaac_Herzog) December 5, 2022
"יש חשיבות גבוהה מאד להסכמי אברהם", הוסיף הנשיא, שהתייחס גם ליחסים עם בחרין. "הם מעוניינים בשלום ולא בקונפליקט. הבחריינים מאוד מאמינים בקשרים עם הקהילה היהודית. יצאו ספרים על הקשרים של המלכים ההיסטוריים עם היהודים. המלך נאסר הביא את הקהילה לגור בארמון כדי להגן עליה. מדברים על היהודים בהערצה. זה מראה על השינוי העצום בפרדיגמה בדיאלוג בין מדינות ועמים".
בנוסף, הנשיא אמר כי הדיאלוג בין המדינות מחייב את הצמרת הישראלית להבין שמדובר באתגר. "האתגר של הסכמי אברהם בוודאי חשוב לכולם, וכולם מבינים את זה. יש שינוי היסטורי שנערך. הם רוצים להראות את פירות השלום לעמים שלהם".
הביקור באיחוד האמירויות הוא המשך לביקור ההיסטורי של הנשיא הרצוג שהחל אתמול בבחרין - בהזמנת המלך חמד בן עיסא אל ח'ליפה. הוא הפך לנשיא הישראלי הראשון שעושה זאת. המטרה בביקורו ברורה – להמשיך ולהצעיד קדימה את היחסים בין המדינות בעקבות הסכמי אברהם. במהלך הביקור הושמע המנון "התקווה" על אדמת בחרין. שר החוץ הבחריני נשאל איך יגיבו במידה ושר חדש בממשלה יחתור לשינוי בסטטוס קוו בהר הבית וענה: "נראה כשזה יקרה".
"הוד מלכותך, מלך בחרין, אני מודה לך על קבלת הפנים בממלכת בחרין המכובדת, כנשיא מדינת ישראל הראשון המבקר בממלכת בחרין", פתח הרצוג את דבריו בערבית. "זהו רגע גדול ואני מתכבד להיות כאן בממלכת בחרין. אתה עומד בחזית עשיית ההיסטוריה באיזור, שבו יהודים ומוסלמים יכולים לגור ביחד, בני אברהם, ולנוע קדימה בדרכי בשלום. זהו תהליך ארוך, אך ניתן לחלום עליו ולראות אותו. עמינו הצטרפו לדרך השלום וממלכת בחרין היא באמת אחת החלוצות בתהליך הזה, בכך שהצטרפה לעוד אומות הממשות שלום לטובת ורווחת כל העמים והאומות באיזור, והעולם כולו".