ימים גורליים לבכירי הליכוד: נתניהו הודיע לנשיא ש"עלה בידו" להקים ממשלה, אבל הקצוות רחוקים להיות סגורים. בליכוד מעריכים שהממשלה תושבע ביום חמישי, ויום קודם לכן נתניהו יודיע לשרי הליכוד מי יקבל תפקיד שר ואיזה – כך פרסמנו אמש (שישי) ב"אולפן שישי".
לליכוד נותרו רק 6 תפקידים בכירים: תיק הביטחון ששמור ליואב גלנט, משרד החוץ והמשפטים, תיק התחבורה מקוצץ, החינוך מקוצץ – וגם תפקיד יו"ר הכנסת. ועל כל התפקידים האלה מתמודדים 10 בכירים בליכוד.
רון דרמר, מקורבו של נתניהו, חזר למשחק ואתמול הוא נפגש עם נתניהו. לפי גורמים בליכוד, דרמר הביע נכונות להצטרף לממשלה – אבל רק אם יקבל את תפקיד שר החוץ. נתניהו מאוד רוצה אותו בממשלה, הוא רואה בו לא רק כ"תאום סיאמי" מבחינה אידיאולוגית אלא חלק מ"העתודה האידיאולוגית" של הליכוד.
עם זאת, נתניהו מבין שההחלטה הזו יכולה ליצור לו כאב ראש גדול בתוך מפלגתו. כדי לפתור זאת, ביממה האחרונה הועלתה הוצעה הצעה יצירתית – למנות שני שרי חוץ. נתניהו יצרך לבסוף להחליט אם רון דרמר מספיק חשוב לו כדי לדחוק את בכירי הליכוד.
המשא ומתן להקמת הממשלה היה ארוך מאוד מבחינת נתניהו, שניהל אותו באופן אישי. 80% מהאנרגיה התבזבז על ניסיונות פיוס בין המפלגות השותפות. בכירים שהובילו את המו"מ מספרים שמה שהיה חשוב לשותפות בדיונים היה שהשותפה האחרת לא תקבל יותר מהן – זאת מכיוון שהמפלגות הללו מתחרות פחות או יותר על אותו קהל בוחרים.
הקושי הגדול היה עם החרדים על רקע היריבויות הפנימיות, בין אגודת ישראל החסידית לדגל התורה הליטאית. לדברי אחד הגורמים, החרדים רק חיפשו כיצד הם יוכלו "לתקוע אצבע בעין" אחד לשני.
בסביבת נתניהו מבינים שאם עד עכשיו היה קשה להגיע להסכמות עם כל השותפות, אז כנראה שזה יימשך לאורך קיומה של הממשלה. האסטרטגיה של נתניהו הייתה לתת לשותפות את מה שהם רוצים, מתוך תקווה שברגע שכל אחד ייכנס לתפקידו אפשר יהיה להתקדם, כל אחד יהיה שקוע בעיסוקו ולא יהיה צורך לקיים את כל ההבטחות.
בכיר בליכוד הזהיר כי ישנה אפשרות שהממשלה תגיע למשימת העברת התקציב "על ארבע", אם השותפות לא יתמקדו בעשייה וימשיכו לריב אחת עם השנייה.