המאבקים במפלגה החרדית שמעכבים את נתניהו: אחת ההסכמות המדהימות בהסכם בין הליכוד ליהדות התורה שנחתם ביום רביעי היא מינויו של יו"ר המפלגה יצחק גולדקנופף, שלא שירת בצבא, לחבר בקבינט המדיני-ביטחוני בממשלה הבאה. בדגל התורה, הסיעה הליטאית ביהדות התורה, זועמים על המהלך ושיגרו מכתב דרישה לנתניהו לפתוח מחדש את המו"מ הקואליציוני עמם.
העיכובים בהודעת "עלה בידי" של נתניהו לנשיא הרצוג שלשום לא הייתה טכנית אלא נבעה בין השאר מהקשיים מול דגל התורה. "התפלאנו לשמוע שנחתם הסכם קואליציוני על ידי אגודת ישראל, וכל זה למרות שנושאים עקרוניים שהיו בינינו טרם לובנו ולא הגענו להסכמות עליהם!", נכתב במכתב לנתניהו שעליו חתומים חברי הכנסת משה גפני, אורי מקלב, יעקב אשר וחבר הכנסת לשעבר יצחק פינדרוס.
"מלבד זאת 'גילינו' נספחים שצורפו להסכם החתום ובהם דברים שהתנגדנו אליהם במהלך המו"מ ואף תפקידים וחברויות בגופים שנמנעו מהם עד היום מאז ומתמיד כהוראת רבותינו", ציינו אנשי דגל התורה. באמצעות מכתב זה הרבנים הליטאים העבירו למעשה מסר לאדמו"ר מגור: הנציג שלך לא יהיה חבר בגוף ששולח אנשים למלחמה.
על פי ההסכם שנחתם עם יהדות התורה, המפלגה תקבל 8 תפקידים בממשלה הבאה: שר השיכון והשר לענייני ירושלים ומסורת, 2 סגני שרים כשאחד מהם, לראשונה, גם במשרד ראש הממשלה וגם במשרד התחבורה במקביל, ועוד4 ראשי ועדות. סך הכול 8 תפקידים עבור 7 חברי כנסת.
סעיף חשוב נוסף שנכנס להסכמים הקואליציוניים הוא שהמפלגות מחויבות לתמוך בהצעת חוק ולפיה היועצים המשפטיים במשרדים הממשלתיים ימונו על ידי מנכ"ל המשרד - שהוא בעצמו משרת אמון. אם החוק אכן יעבור, הדבר יאפשר למעשה לפוליטיקאים לשלוט על מינוי היועצים המשפטיים במשרדיהם.
הסעיפים המרכזיים מתוך ההסכם עם יהדות התורה:
- הרפורמה בחקלאות תוקפא
- חוק יסוד לימוד תורה וחוק הגיוס יעברו לפני אישור תקציב 2023
- תקציב הישיבות יגדל משמעותית
- הממשלה תפעל לתיקון מקרים שבהם הסטטוס קוו נשחק בתחום השבת
- הממשלה תפעל שכל אדם יוכל להיקבר בקבורת שדה
- אירועים בהפרדה לא יחשבו אפליה אסורה
- רפורמת הכשרות תבוטל
- בתי חולים יוכלו לאסור הכנסת חמץ