אחרי שיחת ה"עלה בידי" לנשיא המדינה אמש, הבוקר (חמישי) מתחילים להתגבש סופית ההסכמים הקואליציוניים עם השותפות. ההסכמים עדיין לא נחתמו אלא סוכמו בעל פה עם ראשי המפלגות השונים.
לפי ההסכם עם עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר יכהן כממלא מקום יו"ר ועדת השרים לעניינים חקיקה. לפי ההסכם עם יהדות התורה, לראשונה מקום המדינה - שר מהמפלגה, יצחק גולדקנופף, יהיה חבר קבינט.
הקמת הממשלה ה-37 סיקור נרחב ב-N12:
- נתניהו הודיע לנשיא: "עלה בידי"
- מסתמן: עוצמה יהודית תקבל נציג בוועדה למינוי שופטים
- לפיד לעמיתיו לאופוזיציה: "אסור לתת להם לסכסך בינינו"
- הוועדות המיוחדות דנו בחוקי "דרעי ובן גביר"
ביהדות התורה יקבלו 8 תפקידים - שר השיכון והשר לעינייני ירושלים ומסורת, 2 סגני שרים כשאחד מהם, לראשונה, גם במשרד ראש הממשלה וגם במשרד התחבורה במקביל, ועוד4 ראשי ועדות. סך הכל 8 תפקידים על 7 חברי כנסת.
לפנות בוקר סוכמו בין הליכוד לבין עוצמה יהודית סעיפי המשא ומתן הקואלציוני, חוץ מבן גביר שקיבל את התפקיד הנוסף שדרש, סוכמו כמה עקרונות וחוקים דוגמת: החזר המשילות, גיבוי מלא לחיילים ושוטרים, רפורמה במערכת המשפט, קידום הזהות היהודית בתורה ועוד.
בהמשך לסיכומים מסר בן גביר: "כפי שהבטחנו לציבור עשינו הכל כדי להקים ממשלת ימין מלא שתחזיר את המשילות והגאווה לעם ישראל, ותיתן גב לחיילים והשוטרים במאבקם החשוב. סמלי מאוד שדווקא בחג החנוכה שמסמל את הפצת האור, אנו מקימים ממשלת ימין כדי לממש את ההבטחות שלנו למען הבוחרים, למען החיילים השוטרים הלוחמים שלנו - ולמען כל עם ישראל".
היעד הבא: חלוקת התיקים בליכוד
המלאכה של נתניהו לא הושלמה, בפני ראש הממשלה המיועד עומדים אתגרים בתוך המפלגה – וזו חלוקת התיקים והניסיון לפרק את הקבוצה הפנימית של חברי הכנסת אמסלם, כ"ץ וביטן. לחברי הליכוד נותרו כ-16 תיקים - רובם בינוניים וקטנים. בעוד שאת משרד הביטחון ה"מצומצם" צפוי לאייש חבר הכנסת יואב גלנט, על התיק הבכיר השני שנותר, החוץ, מתחולל מאבק בין אוחנה וכ"ץ - מה שצפוי להקשות על נתניהו.
נכון לעכשיו, נראה שיריב לוין יפנה את תפקיד יו"ר הכנסת – ויעבור לכהן כשר המשפטים החדש. על תפקיד היו"ר עדיין אין הסכמה וכמה שמות עוד נמצאים על השולחן בהם: אמיר אוחנה, אופיר אקוניס ודוד אמסלם - שלמרות הדיווחים ששמו כבר לא על הפרק, מתעקש על תפקיד היו"ר או לתיק המשפטים. נתניהו מאוד רוצה לרצות את אמסלם, ואפילו החזיר לשולחן הדיונים את תיק התחבורה.
מוקדם יותר החודש פורסם כי לחברת הכנסת מירי רגב מייעד נתניהו את תיק החינוך - ממנו הוצאו סמכויות רבות. מקורבים בסביבתה טענו בזמנו שהיא מסרבת לקבל לידיה את התיק ודורשת לחזור למשרד התחבורה. ההתעקשות של רגב על תיק התחבורה מייצרת לנתניהו כאב ראש נוסף, לאחר שגם חבר הכנסת אלי כהן מעדיף את אותו התיק.
הפתעה גדולה נרשמה גם מכיוונה של חברת הכנסת גלית דיסטאל-אטבריאן, שבניגוד לכל הציפיות נתניהו כבר הודיע לה שהיא לא תמונה לשרה בממשלה הבאה. זאת כמובן בניגוד למירי רגב, גילה גמליאל ועידית סילמן שצפויות לקבל תפקיד בממשלה.