היסטוריה: נשיא המדינה, יצחק הרצוג, המריא הבוקר (ראשון) לביקור ממלכתי בבחרין בהזמנת המלך חמד בן עיסא אל ח'ליפה – והפך לנשיא הישראלי הראשון שעושה זאת. המטרה בביקורו ברורה – להמשיך ולהצעיד קדימה את היחסים בין המדינות בעקבות הסכמי אברהם.
במהלך הביקור הושמע המנון "התקווה" על אדמת בחרין. השר הבחריני נשאל איך יגיבו במידה ושר חדש בממשלה יחתור לשינוי בסטטוס קוו בהר הבית וענה: "נראה כשזה יקרה".
שר החוץ של בחרין התייחס גם להרכב הממשלה החדשה: "ההרכב של ממשלה בישראל הוא עניין פנימי שלה ואנחנו נעבוד ביחד איתה בכל האספקטים האסטרטגיים. אנחנו מאמינים שראש הממשלה הנבחר נתניהו מאמין בשלום ובטח בעקרונות של הסכמי אברהם. אנחנו נעבוד יחד עם הממשלה כדי להפוך למוצק את הרעיון של השלום, ופירות השלום, שאנשים יכולים לחיות זה לצד זה למרות ההבדלים והפערים ביניהם ישלח מסר לכל מי שמפקפק בכך ובהישגי השלום. אני מאמין שהעם בישראל רוצה שלום ושהממשלה תגשים את השאיפות הללו ותעבוד ביחד במטרה שלשלום יהיה סיכוי".
הנשיא הרצוג התקבל בשדה התעופה של מנאמה הבירה על ידי שר החוץ של בחרין עבד אללטיף אלזיאני, נועד איתו ואפילו החליף איתו כמה מילים בפתח הפגישה על המונדיאל ושאל על המרחק של קטר מבחרין. שר החוץ הברחריני התייחס גם לתוצאות הבחירות בארץ ואמר: "אני מברך את ישראל על הבחירות המוצלחות ומצפה לעבוד עם ראש הממשלה הנבחר נתניהו שהיה בין האדריכלים של הסכמי אברהם". בהמשך התקבל הנשיא הרצוג בכבוד יוצא דופן בארמון יורש העצר "אל-קודאיביה" ונפגש עם המלך חמד בן עיסא אלח'ליפה, כשהמנון מדינת ישראל שוב מנוגן ברחבת הטקסים הגדולה של הארמון. הנשיא הרצוג העניק למלךמ הבחריני מתנה מיוחדת - מזוזה עשויה כסף.
"הוד מלכותך, מלך בחרין, אני מודה לך על קבלת הפנים בממלכת בחרין המכובדת, כנשיא מדינת ישראל הראשון המבקר בממלכת בחרין", פתח הרצוג את דבריו בערבית. "זהו רגע גדול ואני מתכבד להיות כאן בממלכת בחרין. אתה עומד בחזית עשיית ההיסטוריה באיזור, בו יהודים ומוסלמים יכולים לגור ביחד, בני אברהם, ולנוע קדימה בדרכי בשלום. זהו תהליך ארוך, אך ניתן לחלום עליו ולראות אותו. עמינו הצטרפו לדרך השלום וממלכת בחרין היא באמת אחת החלוצות בתהליך הזה, בכך שהצטרפה לעוד אומות הממשות שלום לטובת ורווחת כל העמים והאומות באיזור, והעולם כולו".
"באתי הנה עם משלחת נכבדת של ראשי המגזר העסקי בישראל, שנלהבים להתחבר ולעשות עסקים עם אזרחי בחרין. זהו מסר של רצון טוב וידידות בין העם בישראל לעם הבחרייני. אז תודה רבה לך על האירוח, על המנהיגות שלך, על הידידות שלך. אני סבור ובטוח כי ביקור זה ישדרג את היחסים בנינו לטובת עמינו", סיכם הנשיא.
מלך בחרין, הוד מלכותו, המלך חמד בן עיסא אל ח'ליפה: "אנחנו מברכים אותך כבוד הנשיא בביקורך בממלכת בחרין, ואנו סבורים כי לביקור זה תפקיד חשוב בהידוק היחסים בין שתי המדינות שלנו ובתמיכה בשאיפותנו המשותפות במובן של חיזוק השלום ופיתוח בר-קיימא, באיזור ובעולם. הביקור מהווה הזדמנות עבורך להיחשף ליופי של המגוון הדתי והתרבותי במדינתי ולרוח הידידות, הסובלנות ודו הקיום השליו בין חברי העם שלנו מכל הדתות והעדות ולשוב ולהדגיש את אמונתנו בערכי השלום, האחווה ושיתוף הפעולה בין בני אדם."
המלך הבחרייני מתייחס גם לנושא נוסף - הנושא הפלסטיני. הוא אומר שהמחויבות של בחרין לפתרון צודק עבור הפלסטינים לא פגה. "ממלכת בחרין מאמינה בתוקף שדיאלוג וגישה שלווה ומתורבתת הכרחיים ליישוב סכסוכים אזוריים ובינלאומיים – ולהבטחת זכויות האנשים לביטחון ושגשוג. תומכים בהשגת שלום צודק, מקיף ובר-קיימא, המבטיח את הזכויות הלגיטימיות של העם הפלסטיני, שיוביל ליציבות, פיתוח ושגשוג הן לעם הפלסטיני והן לעם הישראלי, כמו גם לכל עמי האזור".