ראש הממשלה הנכנס בנימין נתניהו מציג את ממשלתו בסיטואציה שבה הוא היה כבר פעמיים או אפילו שלוש – שבה הוא מציג לאנשים את התפקיד שיקבלו מעל דוכן הכנסת. האירוע היום (חמישי) הוא הרבה יותר גדול: ישראל כ"ץ לא מסכים לקבל את תיק החוץ שני ברוטציה, אך ניתן להניח שגם אם העניין הזה לא ייפתר היום – הוא ייפתר בימים הקרובים. דקות בודדות לפני תחילת ההשבעה המליאת הכנסת, הוחלט כי אלי כהן יהיה שר החוץ הראשון ברוטציה.
הקרב על תיק החוץ - סיקור N12
- כאב הראש הבא של נתניהו: אחרי הסיכומים עם השותפות - מה נשאר לליכוד?
- תמונת התיקים בליכוד מתבהרת
- כ"ץ מסרב להיות שני ברוטציה במשרד החוץ, ברקת מונה לשר הכלכלה
מאחורי הקלעים, נעשה כאן תרגיל עוקץ לישראל כ"ץ. נתניהו או אנשיו דאגו לתדרך על כך שכ"ץ יקבל את תיק החוץ, שזו חצי אמת, ותיאמו עם ישראל כ"ץ את הנוסח של הפוסט האוהד שהוא פרסם לפיו "מינוי שרי הליכוד בממשלה הוא בסמכותו הבלעדית של נתניהו ואני וחברי נכבד כל הכרעה שיקבל".
כ"ץ פרסם את הפוסט בתיאום עם נתניהו, והבהיר שהוא לא מורד ושצריך להקשיב לראש הממשלה – מתוך הבנה שהוא שר החוץ ל-4 שנים. אנרגיה וחוץ ברוטציה זו לא טרגדיה, אבל לא לכך כ"ץ ציפה על רקע הדיבורים.
במקביל לסיפור ישראל כ"ץ, ישנו עניין גילה גמליאל, שסירבה לקבל את תיק השוויון החברתי. מדובר בהצעה מעליבה מבחינתה, משום שהיא שימשה בתפקיד לפני 5-7 שנים. ברגע שהיא סירבה – התיק ניתן לעמיחי שיקלי. כרגע אין לה פתרון.
עוד במאוכזבים בליכוד: דני דנון שכרגע אין לו תיק, דודי אמסלם שוויתר על התיק ודוד ביטן שלא חייב כלום לאף אחד. מה משותף לכולם? הם אנשים עם ניסיון פוליטי עשיר מאוד ועם יכולות פעולה בתוך הליכוד. זה לא אומר שהם יפילו מחר את הממשלה, אבל הם יכוולים לגרום לנתניהו להרבה צרות. כרגע נתניהו עוסק בניסיון למצוא פתרון שלפחות יפרק את חבורת הממורמרים.