חה"כ יצחק וסרלאוף, מספר 2 של בן גביר ומי שמיועד לתפקיד שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מטעם 'עוצמה יהודית' הגיש היום (ראשון) הצעת חוק ראשונה, שמבקשת לשנות את אופן מינוי החברים בוועדה למינוי שופטים. לפי ההצעה, שני המועמדים מטעם לשכת עורכי הדין לוועדה ייבחרו על ידי הממשלה.
במצב הנהוג כיום, נבחרים שני הנציגים (מתוך תשעה בסך הכול) על ידי לשכת עורכי הדין. בדברי ההסבר להצעת החוק מציין וסרלאוף: "מדובר בעיוות מוסרי המעניק לגילדה מסוימת (אשר ספק רב אם היא מייצגת את כלל הציבור הישראלי באופן מייצג) כוח בלתי סביר בעליל בקשר לקביעת נושאי משרה שיפוטית בעלי כח עצום בציבוריות הישראלית".
ראש לשכת עורכי הדין בישראל, עו"ד אבי חימי, זעם על הצעת החוק: "האיום החדש-ישן מבית היוצר של אבי מעוז ושותפיו האנטי-דמוקרטיים, שלפיו נציגי הלשכה בוועדה לבחירת שופטים יוחלפו בידי העסקנים הפוליטיים הקיצוניים, ההומופובים, הגזענים והחשוכים מוכיחים כמה נכון וחשוב הרכב הוועדה הנוכחי. כך גם לגבי ההצעה הממוחזרת לחיסול לשכת עורכי הדין, שצצה לאחר שהשמעתי את התנגדותי לפסקת ההתגברות, הלוא היא פסקת ההתרסקות. המחאה הציבורית הרחבה, גם משורות הימין, נגד שינוי המשטר במדינת ישראל נכונה גם למהלכים אלה. ברור שהניסיונות להלך אימים לא יזיזוני מילימטר מכוונתי להגן על עצמאות השופטים ואופן מינויים, על הדמוקרטיה הישראלית ועל זכויות האדם בישראל".
וסרלאוף השיב לחימי: "אבי חימי המשתלח בצורה חסרת תקדים, בוטה, מסיתה ורדודה שכח שהריבון הוא העם ולא לשכת עורכי הדין. חימי שייך לגילדה שלא מייצגת את הציבור וכל רצונו הוא לקבל כח עצום שהציבור בכלל לא נתן לו. את העיוות במינוי שופטים שלא מייצגים את רוב הציבור, צריכים לשנות ויפה שעה קודם".
לדברי וסרלאוף "הצעת החוק מניחה כי מציאות זו עומדת בניגוד לאינטרס הציבורי בייצוג ראוי ברשות השופטת. עם זאת, לא ניתן להקל ראש ביכולתם של עורכי דין, שמופיעים בפני שופטים בערכאות נמוכות, או מכירים את חבריהם למקצוע, לתת חוות דעת על התאמתו של עורך דין לשמש כשופט, או על התאמתו של שופט לעבור לערכאה גבוהה יותר".
וסרלאוף נימק: "מטרת הצעת החוק שהגשתי לתת ייצוג הולם בוועדה לבחירת שופטים ולמנוע מצב שבו הכוח ניתן בידי עורכי דין העלולים למנות שופטים שאינם משקפים את דעת רוב הציבור. העם הוא הריבון והנציגים בכנסת אמורים לייצגו גם בהליך הבחירה של השופטים".