הממשלה אישרה היום (ראשון) את מינויו של שופט ביהמ"ש העליון (בדימוס) מני מזוז, ליו"ר הוועדה המייעצת לעניין מינויים ותפקידים בכירים, לתקופת כהונה אחת שאורכה 8 שנים. ההחלטה התקבלה אחרי ששרת הפנים איילת שקד שלחה הבוקר מכתב לראש הממשלה החליפי נפתלי בנט בדרישה שיטיל וטו על הכוונה למנות את מזוז ליו"ר הוועדה. "על אף הצורך בוועדה זו לצורך מינוי הרמטכ"ל, יש למנות יושב ראש המוסכם על כלל חברי הגוש", כתבה שקד. "יש שופטי עליון נוספים שמינויים לא יעורר כל התנגדות בקרב חברי הממשלה ובקרב הציבור הרחב". עם זאת, בנט התעקש לא להטיל וטו.
מינוי הרמטכ"ל החדש - סיקור N12:
- חוות דעת ממערכת הביטחון: אפשר למנות רמטכ"ל בזמן בחירות
- רה''מ לפיד נפגש עם 2 המועמדים לרמטכ''לות
- פרסום ראשון: עיכוב בהכרזה על הרמטכ"ל הבא
ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט השיב על מכתבה של שקד בישיבת הממשלה: "זה יהיה חוסר אחריות לא למנות רמטכ"ל בתקופה ביטחונית רגישה בלבנון ובעזה, לכן לא אטיל וטו. מדינת ישראל נמצאת במצב ביטחוני רגיש. חזבאללה וכריש, מב"ם בסוריה, מבצע עלות השחר שהיה כעת בעזה. אנחנו נכנסים לסבב בחירות ולא יודעים כמה זמן זה יימשך. יש שני מועמדים, שניהם מצוינים. חייבים להניח את צרכי הביטחון מעל לפוליטיקה".
מינויו של שופט בית המשפט העליון בדימוס מני מזוז לעמוד בראש הוועדה למינוי בכירים צפוי לסייע לממשלה למנות רמטכ"ל חדש בתקופה הקרובה, וספק אם מינוי זה יוכל להתבצע ללא מינויו של מזוז. כבר בחודש שעבר דווח ב-N12 כי הליך מינוי הרמטכ"ל צפוי להתעכב בשל עיכובים טכניים, וגם פוליטיים.
בשבוע שעבר נפגש ראש הממשלה יאיר לפיד עם שני המועמדים לתפקיד הרמטכ"ל - האלוף אייל זמיר והאלוף הרצי הלוי, בלשכתו בירושלים. לפיד נפגש עם כל אחד מהמועמדים בנפרד לשיחה מעמיקה, ושמע מהם על תפיסת העולם הביטחונית שלהם.
במסגרת סבב התייעצויות לקראת מינוי הרמטכ"ל ה-23 של צה"ל, שר הביטחון גנץ נפגש בשבוע שעבר עם הרמטכ"ל לשעבר, גדי איזנקוט ושרי הביטחון לשעבר אהוד ברק ועמיר פרץ. לצד זאת, ראש האופוזיציה, בנימין נתניהו, ששימש כשר ביטחון סירב לפגוש את גנץ - לאחר שהצהיר פומבית כי יש להמתין עם מינוי הרמטכ"ל עד לאחר הבחירות, ולהותיר את הבחירה לממשלה הבאה.