ראש הממשלה החליפי ומחזיק תיק איראן, נפתלי בנט, מקיים פגישות בימים אלה עם חברות היי-טק שונות, כמו גם חברות מתחומים אחרים, ודן איתן על הצטרפות לשורותיהן לאחר הבחירות הבאות – כך נודע ל-N12.
כך, בין היתר, ב-16 באוגוסט הגיע ראש הממשלה לשעבר לביקור בחברת הסייבר טאלון המפתחת דפדפן מאובטח. כשבועיים קודם לכן הודיעה החברה על גיוס של 100 מיליון דולר – על אף ההאטה בקצב הגיוסים בהיי-טק שמתרחשת ברקע.
בלשכת בנט השיבו במענה לפניית N12 כי "בנט נפגש מעת לעת עם חברות היי-טק וחברות אחרות", אך הוסיפו: "לא מתקיימים מגעים ולא סוכם דבר לגבי העתיד".
מחברת טאלון נמסר: "ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט הגיע לביקור למידה של תחום הסייבר ההגנתי בישראל.
אנחנו מאוד גאים שהוא בחר לבוא ולבקר בחברת טאלון. הוא איש מרשים, חכם, ובעל הבנה טכנולוגית מרשימה מאוד. לא מתקיימים שום מגעים עסקיים".
הניסיון של בנט – והמיליונים שהרוויח
לבנט ניסיון מוצלח של כמה שנים בתחום ההיי-טק, אותו צבר טרם הצטרפותו למגרש הפוליטי והניב לו כבר יותר מ-15 מיליון דולר – כך לפי סקירה שערכו בפורבס ישראל. ב-2005, שש שנים לאחר שהקים יחד עם ד"ר מיכל צור שלו, בן אנוש וליאור גולן את חברת אבטחת המידע סאיוטה (Cyota), מכרו אותה בנט ושותפיו לחברת אבטחת המידע האמריקאית RSA תמורת 145 מיליון דולר. על פי ההערכות, בנט הרוויח מהעסקה כ-5 מיליון דולר.
בשנת 2009 התמנה בנט לתפקיד מנכ"ל סולוטו של היזמים ישי גרין ותומר דביר שפיתחו שירות תמיכה מרחוק למחשבים אישיים ומכשירים ניידים. בנט אומנם לא שימש בתפקיד זמן רב, והמשיך לתפקיד מנכ"ל מועצת יש"ע, אך חבילת האופציות שקיבל הניבה לו כ-3 מיליון דולר עם מכירת החברה ב-2013 תמורת 130 מיליון דולר. באותה עת, בנט כבר שימש שר הכלכלה וחשבונו נוהל בנאמנות עיוורת.
סטארט-אפ (חברת הזנק) נוסף שנפתלי בנט השקיע בו כבר ב-2010 הוא חברת Wisestamp, שמספקת פתרונות לבעלי עסקים קטנים. הסטארט-אפ הישראלי נמכר לפני כ-3 שנים לחברה ישראלית מתחרה בסכום לא ידוע, אך ההערכה היא שבנט שלשל לכיסו סכום של כ-2.5 מיליון דולר. לפני כשנה, זמן קצר לפני שמונה בנט לתפקיד ראש הממשלה, הוא הרוויח לפחות 5 מיליון דולר מהנפקת פיוניר, שבה השקיע כבר לפני כ-14 שנים.