גורמים שמקורבים למו"מ להרכבת הממשלה אומרים כי בסבירות גבוהה תיק הביטחון יישאר בליכוד, כך נודע הערב (שבת) ל-N12. עוד אומרים הגורמים כי סיכוי גבוה שהמו"מ לא יסתיים השבוע, ואם ההערכה הזו תתממש, הממשלה לא תושבע השבוע.
בחירות 2022 - סיקור נרחב ב-N12:
- לקראת ממשלה חדשה: האם מערכת המשפט תשנה את פניה?
- 29 נשים - רק 9 מהן בקואליציה ו-23 ח"כים חדשים: הכנסת ה-25 במספרים
- מתי הכנסת תושבע ומה המועד שבו הנשיא יטיל את המנדט להרכבת הממשלה? | לו"ז פוליטי
- אחרי תוצאות הבחירות: בואו להרכיב את קואליציית החלומות שלכם
המשמעות מכך שתיק הביטחון יישאר בליכוד, היא שיו"ר הציונות הדתית סמוטריץ' מתקרב לתיק האוצר, ובהתאם לכך - יו"ר ש"ס אריה דרעי ככל הנראה יקבל את תיק הפנים.
מספר 3 במחנה הממלכתי, הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, הביע אמש באולפן שישי את דאגתו מפני האפשרות שסמוטריץ' ימונה לשר הביטחון. "זה הימור לא רק בגלל העובדה שהוא שירת שירות חלקי - אלא חוסר הניסיון", הסביר. "בעשרים שנים האחרונות הייתי חשוף לקבלת ההחלטות במדינת ישראל בדרג האסטרטגי. לדעתי אין לו את מטען הידע הבסיסי להתמודד עם האתגרים האדירים העומדים בפני מערכת".
גם במינוי האפשרי של יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר לשר לביטחון הפנים מזהה איזנקוט את אותה בעיה. "אני מודאג מחוסר הענווה ומהיריות שהוא יורה לכל הכיוונים מבלי ללמוד את האתגרים", אמר איזנקוט. "הוראות הפתיחה באש הן דוגמה אחת, אני לא חושב שיש שם בעיה. אני מוטרד מאוד משני המינויים האלה, אני חושב שאלו שני אנשים לא מנוסים וגם עם תפיסות עולם בעייתיות ואם הם מתכוונים לממש את מה שהם התחייבו לו - לעם ישראל צפויה תקופה לא פשוטה".
תפקיד חשוב שככל הנראה יהיה הראשון להיות מאויש כבר מיום שלישי הקרוב הוא תפקיד יו"ר הכנסת, שנתניהו מייעד לאמיר אוחנה, שר המשפטים והשר לביטחון הפנים לשעבר. אוחנה סומן תחילה כמועמד לתפקיד שר החוץ ונשאלת השאלה מה יעשה נתניהו בתיק שיתפנה.
במקביל, ש"ס מתכוונת לממש את המפתח הקואליציוני הנדיב שהניח נתניהו – שר אחד על שני חברי כנסת – ובממשלה הבאה היא תמנה לא פחות מחמישה שרים. גם ליתר חברי הכנסת של ש"ס לא יחסרו תפקידי סגני שרים וראשי ועדות.
עד שחלוקת התיקים תתבהר, יש כבר הסכמה של ראשי הקואליציה על הגדלה משמעותית של הקצבאות ותקציבי הישיבות. אחד הסעיפים המשמעותיים שסוכמו במשא ומתן הקואליציוני: הכפלה של מלגת האברכים ותלמידי הישיבות שעומדות היום על 730 ו-1,300 שקלים. מדובר על סעיף שעלותו כמיליארד שקלים וחצי למשק.