אחרי ששופטי בג"ץ התכנסו אתמול לדון בעתירה נגד מינויו של השופט בדימוס מני מזוז ליו"ר הוועדה המייעצת לעניין מינויים ותפקידים בכירים, הערב (חמישי) התקבלה ההחלטה הדרמטית - ובג"ץ קיבל את העתירה וביטל את מינויו של מזוז ליו"ר הוועדה למינוי בכירים. מכאן, ההחלטה מציבה את מינוי הרמטכ"ל הרצי הלוי בסימן שאלה.
מדובר בעתירה שהגיש ארגון "לביא" נגד מינויו של השופט בדימוס מני מזוז ליו"ר הוועדה המייעצת למינויי בכירים, מינוי שתקף ל-8 שנים. במהלך הדיון הקודם בעתירה הוצא צו על תנאי, לאחר שנשמעה ביקורת של השופטים על מינוי קבע של מזוז בתקופת בחירות, היועמ"ש דחתה את הצעת השופטים למינוי זמני רק לצורך אישור מינוי הרמטכ"ל.
השופט בדימוס מזוז בתגובה: "אני מכבד את החלטת בית המשפט, אף שאני סבור שההחלטה מוטעית ואינה מתיישבת עם מהות הוועדה ותכליתה. בנסיבות אלה לא אוכל לקבל על עצמי את תפקיד יו"ר הוועדה במתכונת שנקבעה".
"דרך המינוי שנבחרה מגשימה בדרך הנכונה ביותר את התכליות שביסוד החלטת הממשלה ואת אמות המידה שנקבעו בהנחיית היועצת המשפטית לממשלה, ובכל מקרה היא מצויה במתחם הסבירות", טענה אז היועמ"שית בהרב-מיארה. לדבריה, אם מזוז ימונה באופן זמני, הוא יהפוך לתלוי בהרכב הממשלה, שכן ביכולתה להאריך את כהונתו - מה שמנוגד למעמדו של הנושא בתפקיד כ"שומר סף" ויפגע לטענת היועמ"שית בעצמאותו.
שרת הפנים איילת שקד, הגיבה על החלטת בג"ץ לבטל את מינוי מזוז: "בית המשפט אמר היום את המובן מאליו, שלא ניתן לעשות איפה ואיפה בין סוגי המינויים בתקופת בחירות. חבל שבית המשפט היה צריך להידרש ולהתערב בסוגיה זו. אני קוראת שוב לאמץ את הצעתי המקורית ולאשר את המינוי לאישור הרמטכ"ל בלבד".
עו"ד יצחק בם שיצג את ארגון לביא, מסר בתגובה: "אני מברך על ההחלטה. סוף-סוף בית המשפט העליון מעביר מסר חד וברור. הדין הוא אותו דין לכולם והכללים שהשופט מזוז קבע לגבי מינויים בממשלת מעבר חלים גם על השופט מזוז עצמו".
מארגון לביא נמסר: "מדינת ישראל עשתה היום צעד משמעותי לקראת מערכת משפטית שוויונית המחילה סטנדרטים זהים על כלל השחקנים הפוליטיים".