בדרך לבחירות: ראש הממשלה נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד מבינים שהתפרקות הממשלה היא רק עניין של זמן, אבל בסביבתם מאמינים שיהיה אפשר לדחות את היציאה לבחירות.
עיקר המאמץ מתנקז סביב חה"כ ניר אורבך, כשהמטרה היא לנסות ולשכנע אותו שלא להצביע על פיזור הכנסת השבוע – ולחכות לתום ביקורו של הנשיא ביידן בארץ. אורבך שמע מבנט על החשיבות הרבה של הביקור לנושא הגרעין האיראני.
חה"כ אורבך שוקל את האפשרות להמשיך בחרם ההצבעות על הקואליציה, מה שלכאורה יוביל למצב שבו 60 חברי כנסת יהיו בעד הפיזור ו-59 נגד. בחוק שכזה לא צריך רוב של 61. עם זאת, חה"כ עידית סילמן תתנגד למהלך. לדבריה הצבעה שלה נגד עלולה להוביל להכרזה עליה כפורשת עם ניר אורבך – וכך גם אומרים בקואליציה.
הייתה תקווה בליכוד שגם שר המשפטים גדעון סער יפזר את הכנסת בעצמו - בניסיון לקיים את ההבטחה שלו להימנע מכאוס בכל הנוגע לתקנות יהודה ושומרון, אך נראה שהוא לא ימשיך בכיוון הזה. בתקווה חדשה לא מתכוונים להביא את התקנות להצבעה לפני פקיעתן בעוד 13 ימים, בין היתר בטענה שממילא הן יפקעו והליכוד ייראה כמי שאחראי לכאוס.
"לתת ממשלה לנתניהו בכנסת הזאת - פרס לסחטנות"
בנט ולפיד מצדם, היו מעדיפים למנוע מתניהו את האפשרות להקים ממשלה חלופית בכנסת החלופית – כדי שלא בבלפור בזמן שהוא יוצא בקמפיין בחירות. זאת בניגוד לשרת הפנים איילת שקד, שמנסה להקים ממשלה חלופית, ולוחצת על כל הצדדים כדי שבכל זאת כל אחד יתגמש. למהלך כזה צריך גם את בנט, או לפחות חלקים מימינה.
בסביבת ראש הממשלה אומרים: "בשום מצב לא נאפשר לנתניהו ממשלה בכנסת הזאת, כי זה מתן פרס לסחטנות. מה ביבי עושה? הוא אומר: 'אם לא תעבירו לי את המדינה, אשרוף את המדינה'. אסור לתת לו פרס על התנהלות מסוכנת שמעולם לא קרתה בתולדות ישראל".
עבור נתניהו, ייתכן שהוא דווקא רוצה לצאת לבחירות. בשנת הכהונה של הממשלה עלה הגוש של נתניהו מ-52 מנדטים ל-60 בסקרים – ומבחינתו היד עוד נטויה לפני הקמפיין. בהינתן העובדה שסער לא יסכים לכל התנאים שלו, כמו הדרישה שלא יהיה לו וטו במערכת המשפט, הסיכויים להקמת ממשלה חלופית הם נמוכים.